úszás

2021.03.19. 14:32

Rasovszky nem aggódik az olimpia miatt

Biztatónak nevezte a múlt hétvégi, dohai világkupán nyújtott teljesítményét az olimpiai kvótás nyíltvízi úszó, Rasovszky Kristóf, aki úgy véli: friss tapasztalatai alapján nincs miért aggódnia.

A katari vk – melyen 10 kilométeren a francia Marc-Antoine Olivier mögött második lett – bő egy éve az első verseny volt a nemzetközi mezőny számára.

„Nagyon jó volt gyakorlatilag 13 hónap után versenyezni” – mondta Rasovszky az M4 Sport Sporthíradójában pénteken. Felidézte, hogy

„a verseny előtti napon nem volt minden tökéletes, komfortos a vízben, de a verseny napjára visszajött minden”,

érezte magában az erőt, és azt, hogy jól megy az úszás.

„Ez egy biztató második helyezés az év elején” – tette hozzá.

Pozitívumként említette meg, hogy az erőbeosztás rendben volt, jól érezte magát a közegben és mindenre tudott reagálni.

„Ez mindenképpen nagyon biztató és nagyon jó jel. Különösebben aggódnivalóm nincsen szerencsére”

- fogalmazott.

A 23 éves világ- és Európa-bajnok edzőtáborból érkezett a vk-versenyre. Mint mondta, az eredeti tervek szerint ez már a második lett volna, de a munka kezdeti részét végül itthon végezték januártól február második feléig.

„Következik egy országos bajnokság a Duna Arénában, ott azért jóval pihentebben fogok tudni versenyezni, úgyhogy az lesz a cél, hogy minél jobb időeredmények szülessenek” – utalt a jövő heti feladatára.

A folytatást illetően jelezte, hogy utána újabb edzőtáborba utazik, Sierra Nevadára, magaslatra, azt követően pár héttel pedig jön az Európa-bajnokság itthon.

„Innentől jobban a versenyek kerülnek a fókuszba” – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!