Koncertbeszámoló

2020.07.04. 17:00

Észbontó nyári fesztiválhangulat a Rotorral

Mondhatni, még a plafonról is lógtak az emberek péntek este a Collinsban.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Fotó: Szölgyémi Melinda

Nagyon vártuk már ezt a koncertet, hiszen gyakorlatilag a második volt a városban a karantén óta, ráadásul egy helyi zenekar lépett fel. Mikor odaértünk, már rengetegen álltak a hely előtt, fiatalok, idősebbek vegyesen, szinte attól tartottunk, hogy be sem fogunk férni. Végül igaz szűkösen, de befértünk.

Kicsit hamarabb kezdték, mint ahogy a kiírásban szólt, de épp elegen tömörültek a szaunának is beillő terembe ahhoz, hogy nekilássanak a péntek esti banzájnak. Rögtön heringparti is lett, de sem ez, sem a hőség nem zavart senkit abban, hogy maximálisan élvezze a koncertet. Sőt, a meleg még attól sem tartott vissza senkit, hogy összeölelkezve bulizzanak. A hangulatra nem lehetett panasz: mióta a Collinsban koncertek vannak, no meg persze amiken eddig részt vettem – és itt kérek elnézést az összes eddigi fellépő zenekartól –, ez volt a legjobb hangulatú, legpörgősebb buli. Olyan érzésem volt, mintha egy nyári fesztivál vagy motoros találkozó fő attrakcióján lennék. Mindenki fújta a szövegeket, idegenek összekapaszkodva táncoltak, nevettek, többen a pultnál, a kivetítőn figyelték a koncertet és láthatóan mindenki nagyon jól érezte magát.

Az összetartást az is szépen példázta, hogy a helyiség szűkössége ellenére minden zokszó nélkül az első sorba engedtek egy kerekesszékes srácot, hogy lássa ő is a koncertet – jó érzés volt látni, hogy segítünk egymásnak. Sőt, a koncert felénél befutott egy legénybúcsús csapat is, ezúton gratulálunk a vőlegénynek még egyszer!

Nem túloztam a beharangozóban azzal, hogy komoly rajongótábora van a zenekarnak Miskolcon kívül is: jöttek Mezőkövesdről, Sopronból, Budapestről, Esztergomból, sőt, még Felvidékről is.

Sinya és a barátnője Esztergomból utazott Miskolcig a Rotor miatt. 2006-ban a Metal Hammer mellékleteként kiadták a banda Metal az isten című dalát, amibe beleszeretett. A nóta miatt rákeresett a zenekarra, meghallgatta a többi albumukat is, azóta rendszeresen járnak Rotor bulikra, mesélte Sinya.

Judit és Gábor tesók, Felvidékről érkeztek a szüleikkel, rajongó az egész család. Ők legelőször egy Generali Arénás nagy rock buliban találkoztak először a bandával, azóta mondhatni fanatikusok. Miskolcra mindig szívesen jönnek, nagyon klassz bulik szoktak lenni, mondták.

A több mint két órás koncert fergetegesen jó volt, a közönség alig akarta leengedni a színpadról a zenészeket, akik végül jó néhány ráadás szám után éjfél előtt nem sokkal elindultak pacsizni a rajongókkal.

Remélem, minden hétvégénk ilyen parádés hangulatban fog telni egész nyáron.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában