Könyvajánló

2019.07.27. 08:00

Barátság, szerelem a gimiben

Milyen az élet egy gimnáziumban? Milyen problémákkal kell szembe nézniük a mai tiniknek?

Zöldi Anikó

Illusztráció

Az olvasás népszerűsítés érdekében a jövőben igyekszünk érdekesebbnél érdekesebb könyveket bemutatni olvasóinknak. Elsőként a Szent Johanna Gimi című könyvet ajánljuk amit egy magyar származású író, Leiner Laura írt.

Az alkotás nyolc részből és egy kiegészítő kötetből áll, a műfaja ifjúsági-regénysorozat. Egy naplót olvashattunk, amit Rentai Renáta ír a gimnázium előtti napoktól kezdődően. Reni által végig követhetjük a Szent Johanna Francia Tagozatos Alapítványi Gimnázium mindennapjait és az ott eltöltött 4 évét. A könyv révén végig kísérjük a főszereplőt életének egyik legnehezebb útján, amikor barátokra talál, és megismerhetjük az első szerelem küzdelmeit is. Az írás nem egy tökéletes világban repít minket, ahol mindenki boldog és semmiért nem kell megküzdeni. A valóssággal találkozunk, hogy milyen az, amikor valaki visszahúzódó, bátortalan, de mégis sikeres. Az iskolában egy évfolyamon két osztály van 12-12 fővel, így az osztály minden tagjának az életútjába bele láthatunk és értük is izgulhatunk, hogy hogyan is alakul a sorsuk a érettségi-bankett napjáig. Megismerhetjük az osztály csínytevéseit a tanáraikkal szemben, de ezek a tevékenységek elsősorban a rettegett igazgató-helyettes asszony, Máday, ellen irányulnak. A könyvnek köszönhetően sokkal jobban megértünk bizonyos élethelyzeteket és az olvasása közben empatikusabbak is leszünk.

A könyv elsősorban a gimnazistákat szólítja meg, mivel velük egy korúakról szól az írás. A Szent Johanna Gimi vagy másik nevén az SZJG nagyon hamar elterjedt a fiatalok körében és hamar a sikerlista élére is került. Hiszen ez a könyv a valóságot mutatja meg az olvasónak, a tinik nehézségeit, fájdalmait, örömeit ismerhetjük meg. Az írás humoros, egyszerű nyelvezete van és minden megvan benne, ami egy normális fiatal életében jelen lehet: a barátság, a szerelem, a család. Leiner Laura tökéletesen el tud minket varázsolni és azt az érzést kelti, hogy mi is jelen vagyunk a történetben, minden titkot ismerünk és együtt drukkolunk Reniért.

Ajánljuk mindenkinek, aki úgy érzi, hogy összecsaptak a feje fölött a hullámok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában