kecsketragédia

2019.12.26. 20:00

Vérengzés a Szimbiózis kecskefarmján

Kóbor vérebek pusztították el a Baráthegyi Majorság kecskeállományának egy részét.

Tajthy Ákos

Nyáron jártunk a majorságban, a kecskék még vígan legelésztek

Fotó: Bukovenszki-Nagy Eszter

Borzalmas tragédia történt a karácsony előtti napokban a Szimbiózis Alapítvány Baráthegyi Majorságában. Múlt vasárnap reggelre több mint egy tucat kecskét pusztított el, illetve sebesített meg két kóbor véreb a majorság karámjában. A hírt a közösségi oldalon osztotta meg az alapítvány, a poszt alá számtalan támogató, és együttérzését kifejező hozzászólás érkezett az elmúlt néhány napban.

Jakubinyi László elnök lapunknak elmondta, az alapítvány közössége döbbenten áll a pusztítás ténye előtt.

– Tizenhat kecske pusztult el, hármat szerencsére sikerült megmenteni, ők lábadoznak, antibiotikummal és különböző krémekkel kezeljük mindegyikőjüket. Az igazi tragédia az, hogy legrégebbi önálló bevételi forrásunk bázisában esett közel egymillió forintos kár, ráadásul a kecskék pótlása mellett egy új, biztonságosabb karámot kell majd építenünk – hangsúlyozta a Szimbiózis elnöke, aki a rendőrség, a rendészet, a városgazda és a helyi állatkórház segítségét, és a támogató hozzászólásokat is megköszönte. A történet részleteire a következő napokban visszatérünk.

Akik segítenék a kecskeállomány visszapótlását, és egy még biztonságosabb karám építését, azok az alábbi számlaszámon „Kecske” megjegyzéssel megtehetik: Erste 11600006-00000000-52057508

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában