2020.01.19. 13:30
Egy cél érdekében sütöttek-főztek
A szakácstanulók szakmájuk szépségéről meséltek a Mester leszek! program keretében.
Fotó: Bujdos Tibor
Különleges látványsütésben volt részül mindazoknak, akik szombat este az Aranykorona Történelmi Étterem vendégei voltak. Az étterem Mester leszek! programjának keretében együtt sütöttek-főztek az MSZC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnázium és Szakközépiskola szakácstanulói, a mentoruk Kőrössy Kálmán Venesz-díjas séf volt, és csatlakozott hozzájuk Bihall Tamás, a BOKIK elnöke. A közös munka közben a tanulók elmesélték, hogy mi a szépsége a szakmájuknak, és miért biztatják a fiatalokat, hogy ők is ezt a pályát válasszák.
Glonczi Bianka, az étterem PR-referense úgy fogalmazott:
– Célunk, hogy a Miskolcon élő fiatalok maradjanak itthon, és itthon legyenek a szakmájuk legjobbjai. A fiatal pályakezdők és pályát változtatók ne menjenek külföldre, hanem szülőföldjükön találják meg boldogulásukat. Rendezvényünk hozzájárult ahhoz, hogy vigye a hírünket, és erősítse a céljainkat.