szabadidő

2020.03.13. 13:30

Terepbejáró lesz, de a Vitézlőt halaszthatják

Tavaszi természetjáró programok Szendrőn és környékén.

Horváth Imre

Forrás: Szendrői Természetjárók

Itt a tavasz, irány a természet! A szendrői természetjárók szervezett programok keretében csábítanak mindenkit testmozgásra. Első alkalommal március 14-én járják be a Szendrő környéki túraútvonalakat. Bebarangolnak a résztvevők az Aggteleki Nemzeti Park területére a Telekes – Patak völgyében, az Ördög – gátba, ahol meg lehet csodálni a tavasz első hírnökét az hóvirágot, mely egész mezőket alkot. Lehet kirándulást tenni egy másik szurdokvölgyben is a Csákány patak – völgyében. Különböző útvonalakon kisebb csapatokba járják végig az egyes környező településeket összekötő turista útvonalakat. Így számos településre – Galvács, Abod, Meszes, Szalonna, Perkupa – lehet eljutni a hétvégén aki bakancsot húz, és szombat reggel csatlakozik a kiránduláshoz.

Miért is ez a nagy buzgalom, hogy a turista utak jól járhatósága biztosított legyen? A tervek szerint húsvét utáni hétvégén április 18-án kerül megrendezésre a 15. Vitézlő teljesítménytúra. A Vitézlő teljesítménytúra résztvevői ezen útvonalakon fognak 10, 15, 25, 35, 50 és idén első alkalommal 66 km gyalogolni. Aki gyorsabban akar haladni az mehet futva is 10 és 20 km terepfutó távon, vagy kerékpárra pattanva tekerhet 50, 80, 100 km is. Aki pedig lassabban akar a természetbe gyönyörködni, az beülhet túrakenuba vagy kajakba és körbe lapátolhatja a Rakacai víztározót. A 15. Vitézlő különlegessége a túrát követő könnyűzenei program lesz, ahol az Aurevoir zenekar 90 perces elő koncertet ad majd a vitézeknek. A kormány által elrendelt veszélyhelyzet és az 500 fő fölötti szabadtéri rendezvények betiltása miatt könnyen lehet azonban, hogy a Vitézlőt mégsem április 18-án rendezik majd meg, hanem egy későbbi időpontra halasztják. Erről a szervezők a jövő héten fogják tájékoztatni a közvéleményt.

Megérkezett a jó idő, kezdhetik a felkészülést kedves olvasónk. Várják a szervezők a hétvégén az előzetes terepbejáró túrán a lelkes túrázókat. Bővebb információk a szendroitura.hu weboldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában