2020.09.14. 15:30
Egy arany és egy bronz minősítés a baráthegyi sajtoknak
Először mentek sajtmustrára, csak tanulni akartak, de máris óriási sikerrel tértek haza.
Forrás: Szimbiózis Alapítvány
Egy arany és egy bronz minősítéssel tértek haza a Szimbiózis Alapítvány Baráthegyi Sajtmanufaktúrájának munkatársai az etyeki Magyar Sajtmustráról. Ez fantasztikus eredménynek számít, hiszen a manufaktúra termékei először vettek részt a megméretésen.
Jakubinyi László, a Szimbiózis Alapítvány elnöke az Északnak elmondta: már 3-4 évvel ezelőtt is gondolkodtak azon, hogy benevezzenek-e a versenyre, az idén azonban szerették volna megmutatni, hogy csökkent munkaképességű és fogyatékos emberek is tudnak értékteremtő munkát végezni, minőségi termékeket gyártani. Mert a Baráthegyi Sajtmanufaktúrában 7 fogyatékos ember foglalkozik a sajtkészítéssel, 9 pedig az állatgondozással. Ez utóbbi ugyanolyan fontos, mint a termékek előállítása, hiszen jó sajt csak jó alapanyagból lesz, ahhoz pedig szakértelemmel gondozott állatok szükségesek.
Natúr sajtok
A zsűri a zsíros tehénsajtkrémüket arany, a zsíros kecskesajtkrémüket pedig bronz minősítéssel ismerte el.
„A sajtversenyre csak natúr sajtot és sajttermékeket lehetett vinni, semmiféle ízesítés vagy fűszerezés nem lehetett bennük, hogy azok ne nyomják el az alapízt. Mi a két, lágy sajtokból készült új termékünkkel neveztünk, melyeket az elmúlt egy évben kísérleteztük ki” – hangsúlyozta.
(A borítóképen: Kecskék a Baráthegyi majorságban)