kikapcsolódás

2021.04.02. 08:00

Tanösvényeket javasolnak a hétvégére

Érdemes a szabadban tölteni az időt, de nem mindegy, hogy hová megyünk.

20210327 Lukácsháza, Kőszeg Kirándulni indultak a családok a tavaszi jó időben. Képen: Hodos család Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe Elöl: Hodos Karina és Hodos Kata a tandem biciklivel, Mögöttük jobbról balra: Agg Patrik, Turányi Ferenc és Hodos Gábor

Forrás: MW

Fotó: Cseh Gábor

Húsvétkor bizonyára sokan kívánkoznak a szabadba: kirándulást terveznek. Ahogy arról már beszámoltunk, a nemzeti parkok lezárják azokat a közösségi tereket, ahol összetorlódhatnak a látogatók, és fennáll a fertőzés veszélye, viszont az Agrárminisztérium is javasolja a kirándulást, ennek kapcsán arra hívták fel a figyelmet, hogy országszerte csaknem 1000 kilométer hosszú tanösvényhálózat várja a kirándulni vágyókat.

A nemzeti parkokban található túraútvonalak többsége ingyenesen és szabadon látogatható. A kínálat változatos, így a gyakorlott túrázóktól a kisgyerekes családokon át az idősebb korosztályig mindenki találhat számára megfelelőt.

A minisztérium konkrét túracélpontokat is javasol megyénk nemzeti parkjaiból is. Így például kiemelte a Bükki Nemzeti Parkban található felsőtárkányi tanösvények közül a kő-közit. Az útvonal a Szikla-forrás és a fölötte magasodó mészkőszikla, az alatta húzódó Kő-köz nevű sziklaszoros és a tó mentén nyújt lehetőséget kirándulásra. Kellemes családi élményt ígér az Aggteleki Nemzeti Parkban található Fürkész ösvény, amely 20 állomáshelyből áll.

Szentpéteri Sándor erdőkért felelős helyettes államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy mindenki kerülje az olyan felkapott helyszíneket, mint például a Szalajka-völgy. Az erdei kirándulás során is fontos betartani az egészségügyi szabályokat: csak az egy háztartásban élők kirándulhatnak együtt, és a szabad levegőn is tartani kell egymástól a másfél méteres távolságot.

(A borítóképen: Sokan biciklivel vágnak útnak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában