2021.12.31. 07:30
„Éppen most vágjuk le a tizenkettedik malacot”
Malacvisítást hallott az újságíró a telefonkagylóból, amikor az Avas Szálló konyháját hívta.
Fotó: Shutterstock
A konyha főszakácsa és vezetője magyarázta meg a hallottakat: „Éppen most vágjuk le a tizenkettedik malacot, az újévi, illetve a szilveszteri ünnepi menü egyik fő ínyencségét. Eddig már 440 vacsorát rendeltek meg. A legínycsiklandóbb a ropogós malacsült lesz, pezsgős káposztával és burgonyával. Lesz házi disznótoros vacsoránk s temérdek farsangi fánkunk. Kinek-kinek ízlése szerint, bőséges szilveszteri menüt tálalunk.” Az étterembe az ország csaknem minden tájáról érkezett bor. Van bőven pezsgő és rövidital. Bizonyára az egyik legkeresettebb ital lesz a narancsbólé – előlegezte meg a nyilatkozó az Észak-Magyarország 1961. december 31-i számában.
(A borítóképen: Szilveszteri sült malac)