Sportnap

2023.07.25. 12:00

Az idősekben is megvan még a verseny, a versengés szeretete

Aki nem tudott sportolni, az sem unatkozott a kazincbarcikai Senior Sportkavalkádon.

Detzky Anna

Az újkazincis szervezőcsapat

Fotó: Mozgi Henrietta

Idén is megrendezte az Újkazinci Baráti Kör többéves hagyománnyal rendelkező, nagyszabású szeniorsportnapját, a VII. Senior Sportkavalkádot, mintegy 300 fő részvételével, a Kolorcity Kazincbarcika Sport Club Arénájában. A sportversenyre 14 településről 20 csapat 212 versenyzővel nevezett. 

Az ünnepélyes bevonulást követően a résztvevőket köszöntötte Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, Szabó Gergely, a B-A-Z. Vármegyei Közgyűlés alelnöke és Nagy Gábor, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vezetője. A rendezvény fő támogatója Göndör Judit rendezvényszervező volt. 

Öröm a mozgás 

– Az együtt mozgás öröme igazi közösségi élményt nyújt a Senior Sportkavalkádon, a szépkorúak sportfesztiválján. Ilyenkor a résztvevőknek mindig van alkalma új sportágakat kipróbálni. Az idősebb korosztály megmutathatja, hogy még van alkotókedve és energiája. Megvan bennük a verseny szeretete és a vetélkedés öröme is. Együtt nevetni, a nap végére együtt elfáradni, élményekkel gazdagon hazatérni, erről szól ez a rendezvény – nyilatkozta szerkesztőségünknek Kálmán Vilmosné, az Újkazinci Baráti Kör vezetője. 

– Az eseményen több kazincbarcikai közösség és sportoló is részt vett, de érkeztek Debrecenből és Nyíregyházáról is. Több klubot a település vezetője, polgármestere is elkísért, és aktív résztvevői voltak a programoknak. Az egészség minden vonatkozását figyelembe vette a rendezvény színes programpontjaival. 

– A kezdeti köszöntők után közös torna következett, majd az ötfős csapatok ­ügyességi versenye. Ezek többsége jókedvet fokozó ügyességi feladat, sor- és váltóverseny volt, de nem maradt el az örömtánc sem. A mozgásos gyakorlatok után a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Vagyonvédelmi Alapítványának jóvoltából izgalmas nyomozásba kezdhettek a vetélkedő csapatok. Kipróbálhatták magukat Sherlock Holmesként, de részt vehettek az ÉRV Zrt. kvíz- és ügyességi játékaiban is. A program ideje alatt az aktivitások mellett civil és egészségügyi szervezetek ingyenes szűrővizsgálatokkal, életmód-tanácsadással, bemutatókkal várták a rendezvényre érkezőket. A testi-lelki-szellemi felfrissülés érdekében frissítő masszázsokat is biztosítottak. Ezen túl, akinek kedve volt, a kreatív kuckóban bekapcsolódhatott az Újkazinci Baráti Kör és partnerei, az Idővár Nyugdíjas Klub kézműves-foglalkozásaiba, vagy megtekinthette a kézművesek által készített különleges alkotásokat – számolt be a szervező baráti kör vezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában