2023.07.20. 19:30
Gyorsétel gasztronómiai különlegességként a Népkertben
Barkóczi István, a Népkerti Vigadó tulajdonosa örült, mikor két szakácstanulójával beszélgetve megérezte bennük a törekvést. Ebből jött létre az a kombó, hogy az étterem mellett újonnan még egy büfékocsi is van, vagyis pár hónapja street foodot is kínál a vállalkozás.
Somos László kiszolgál
Fotó: Ádám János
Közkívánatra hozták létre az újdonságot, ami praktikusan illeszkedik a népkerti hangulatba. „Ismerősök, barátok mondták, hogy a futókör használata után vagy kutyasétáltatás közben nem feltétlenül egy étterembe szeretnének beülni, főleg abban a ruhában, amit sportoláshoz vettek fel, hanem jó lenne, ha lehetne valami gyors kaját venni egy büfében a környéken – idézte fel a kezdeteket Barkóczi István, a Népkerti Vigadó tulajdonosa. – Ekkor kezdtünk azon gondolkozni, hogy vajon milyen alternatív ajánlatot tudunk adni a park közönségének. Felvetettem ezt a problémát a munkatársaknak, akik közül Somos László jelentkezett, hogy szívesen készítene street foodot, de nem hagyományos értelemben, tehát nem hamburgert, hot dogot kínálna, hanem valami teljesen más vonalat képviselne.
KicsiSéf street food a Népkerti Vigadónál
Fotók: Ádám JánosCsengő Krisztiánnal együtt utánanéztek az ételeknek az interneten, elkészítették azokat, megkóstolták, kikísérletezték, hogyan lenne a legízletesebb, legjobb, mindenről beszámoltak. Jó ötletnek tartottam, külön tetszett, hogy fiataloknak indult be a fantáziájuk a problémafelvetésre, hiszen kevés ilyen ambiciózus szakember van manapság” – mondta a tulajdonos, aki biztosította az érdeklődőket arról, hogy télen sem fog elveszni a vállalkozás ezen része, mert az önjáró büfékocsit el tudja szállásolni jövő nyárig bármelyik telephelyén, s ha rendezvényre hívják őket, részt tudnak venni kitelepülésen is.
Rakétaként lőtt ki a karrierje
„Már gyerekként is nagyon szerettem a gyorséttermi kajákat, hamburgereket, szendvicseket – mondta Somos László szakácstanuló. – A fine dining nem jött be, még a készítése sem. Azzal, hogy szabad kezet kaptam a Vigadó főnökségétől a KicsiSéf nevű kocsira, tehát mindenben én dönthetek, bármilyen stílust, vonalat, dizájnt választhattam, így olyan, mintha sajátom lenne ez a vállalkozás. Vagyis 95 %-ban megvalósult az álmom már húszévesen. Azt mindig tudtam, hogy szerencsés vagyok az életemben, ráadásul olyan háttérrel, amit édesapám támogatása biztosít nekem. Magánéletemben kisebb álmom, hogy egy autót vegyek magamnak, a food truck tekintetében pedig a dizájnra mennénk rá: díszítés, fények, hangulat és még több asztal, hogy több vendég tudjon leülni. Mert egyre nagyobb számban jönnek az érdeklődők, kóstolók, akik jó hírünket viszik. A közösségi média száz hozzászólásából kilencvenhét pozitív, aminek nagyon örülök, mert látva a kommenteket mások oldalain, kicsit féltem ettől a cunamitól. Egyre jobbnak élem meg az életemet. Gyermekkorom filmjében, a 2014-es A séf című amerikai vígjátékban azt mondják, a cubano szendvics képes megváltoztatni valakinek az életét, hát nekem megtette, holott májusig még mindig tanuló vagyok” – mondta Somos László. A büfé kínálata cubano szendvics, quesadilla, corn dog, churros és limonádé, de természetesen gondolkoznak a fiúk új alapanyagok beszerzésében is, amikből majd új ételeket lehet készíteni.