Tündérszépek

2024.05.04. 15:30

Bevált házi praktikákkal tündérszépként ragyoghatsz

Mutatunk egy-két házi praktikát, hogy Tündérszépként hogyan ragyogj a fotókon illetve a személyes megmérettetésen.

Galambos Eszter

234194632

Fotó: Denizo71

2024. május 12 -ig még lehet jelentkezni a Tündérszépek országos szépségversenyre, amelyet idén immár ötödik alkalommal hirdetett meg a Mediaworks Hungary Zrt. Most mutatunk néhány házi praktikát szépséged megőrzése érdekében.

Teafilterrel a karikák ellen

A szem alatti karikáktól a legegyszerűbb módon két teafilter segítségével is meg lehet szabadulni. Főzd ki a teafiltereket, majd tedd őket félre egy éjszakára. Reggel helyezd a szem alatti karikákra tíz -tizenöt percre. A tea csökkenti a duzzanatot és a gyulladást, éppen ezért ez az egyik leghatékonyabb és leggyorsabb módszer. Túl sokáig azonban ne tartsd a filtert a bőrödön, mert a tea kiszárítja a bőrt.

Erre is jó a citrom

Ha úgy látod, a sarkadon berepedezett a bőr, egy félbevágott citromot tegyél a sarkadra, majd húzz rá egy zoknit és hagyd rajta harminc percig. A kezelés végén az érintett területet kend be hidratálókrémmel, ami segít tovább megőrizni a bőr puhaságát.

Az ajkaidat is hasonlóan egyszerű széppé varázsolhatod. Kevés fogkrémet és mézet keverj össze, majd egy puha sörtéjű fogkefe segítségével dörzsöld be vele az ajkaidat három-öt percig. Fontos, hogy finoman, könnyedén végezd a radírozást.

A jól ismert uborkapakolás is segíthet

Uborkát nem csupán salátába tehetsz, vagy szendvics mellé ehetsz, de az arcodra is pakolhatod. Ez az egyszerű zöldség ugyanis számos jótékony hatással van az egészségedre és a bőrödre nézve egyaránt.

Az uborka rendkívül egészséges, kilencven százalékban vízből áll, kalóriaszegény, jó hatással van az emésztésre, továbbá rengeteg antioxidánst tartalmaz, melyek leküzdik a szabadgyököket. Ennek a tulajdonságának köszönhetően előszeretettel alkalmazzák a szépségiparban is, főleg arcmaszkként. Utóbbi nyugtató és hűsítő hatású, de az uborka irritált bőr esetén is jó választásnak bizonyul. Az uborkás arcpakolás alapvetően minden bőrtípusra jó, de főleg zsíros és pattanásos bőr esetén ajánlott az alkalmazása, ugyanis úgy hidratál, hogy nem lesz tőle még zsírosabb a bőr. Ezen kívül számos olyan hatóanyagot tartalmaz, ami nyugtatólag hat, pozitív hatással van a faggyútermelésre, és finomítja a pórusokat.

Végül nézzünk két receptet!

Uborkás pakolás túróból

Ez a maszk tökéletes választás minden bőrtípusnak, főleg abban az esetben, ha egy nyugtató és hűsítő pakolásra van szükséged.

(Hozzávalók:½ uborka 2 evőkanál túró vagy joghurt)

Elkészítés:

Az uborkát a héjával együtt reszeld le, és keverd össze a túróval. Ezután kend fel az arcodra és dekoltázsodra, várj tíz-tizenkét percet, majd langyos vízzel alaposan mosd le.

Uborkás pakolás citrommal

Ez a pakolás a zsíros és pattanásos bőrre remek választás.

(Hozzávalók: 3 evőkanál uborkalé, 1 teáskanál citromlé,1 teáskanál kurkuma)

Elkészítés:

Minden hozzávalót alaposan keverj össze. Mivel egy viszonylag folyós állagú pakolást kapsz, egy vattapamaccsal vagy egy ecsettel kend fel az arcodra. Ezután várj pár percet, majd öblítsd le langyos vízzel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában