boon.hu PODCAST

2024.05.27. 20:00

Visszatérnek az étlapra a magyar finomságok

Édes Richárd

Bajusz Gergely, a Népkerti Vigadó gasztronómiai tanácsadója

Fotó: MW

Panna cotta, quesadilla, pulled pork. A mai étlapok gyakran bővelkednek hangzatos nevű ételekben, amiket sokan már is nem tudunk értelmezni. Az olyan „rejtélyes” gasztronómai eljárásokkal együtt, mint a dinsztelés, a szuvidálás vagy a konfitálás.

Ezen a szemléleten szeretne változtatni Bajusz Gergely, a Népkerti Vigadó gasztronómiai tanácsadója. Aki klasszikus magyar ételeket szeret az étlapon látni, mint a csirkemájas brassói, a bakonyi szűzpecsenye Búza téri savanyúságokkal. Mert szerinte a vendégek előnyben részesítik a hazai ízeket, és ínycsiklandozó magyar finomságokra vágynak, mint a Borsodi húsleves töltelékkel, a túrógombóc vagy a madártej.

Erről beszél Édes Richárd újságíró Bajusz Gergellyel a kiBOONtakozó podcastban.

Még több podcast a boon.hu oldalán!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában