Súlyos testi sértés

2023.09.03. 13:37

Az utcán teljesedett ki a bolti csetepaté

A megtámadott férfi elesett, a feje a földhöz csapódott és elveszítette eszméletét.

Boon.hu

Veszélys sérülést okozott az ütés

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a férfi egy miskolci élelmiszerboltban, részegen keveredett konfliktusba a másik férfival 2020. novemberében. Az üzletben tettlegesség nem történt: a kötekedő a boltban dolgozókkal szembeni kötekedő, provokatív magatartását a másik férfi igyekezett higgadtan elhárítani és többször megkérte, hogy távozzon. 
A boltból aztán mindketten hazamentek, azonban a támadót nem hagyták nyugodni a történtek, úgy érezte a másik megszégyenítette őt. Ezért rögtön visszaindult. Az utcán összetalálkozott vetélytársával, akit minden előzmény nélkül egy alkalommal, közepes erővel, ököllel arcon ütött. A férfi elesett, a feje a földhöz csapódott és elveszítette eszméletét. 

A támadó értesítette a mentőket és a kiérkezésükig a helyszínen maradt. A férfi az ütés következtében életveszélyes állapotba került, fejsérülései mintegy fél év alatt gyógyultak. A bántalmazás során elszenvedett sérülések következtében a véglegesnek tekinthető maradandó fogyatékosság és súlyos egészségromlás is kialakult, munkaképtelenné vált, önálló életvitelre többé nem képes.

Súlyosbítanák 

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2023 áprilisában P. Zs. vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 4 év fogházbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.  

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Gömöri Olivér vezette tanácsa szeptember 5-én 9 órától tárgyalja az ügyet.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában