Döbbenet

2024.05.06. 17:09

Felakasztotta a kutyáját, elítélte a bíróság

A kutya nyakörvére láncot erősített, majd felhúzta az állatot egy fára Mezőnyárádon.

Boon.hu

Különös szenvedést kellett átélnie az állatnak (illusztráció)

Fotó: MW

Bíróság elé állítás keretében hozott ítéletet a Mezőkövesdi Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki kutyáját felakasztotta egy fára Mezőnyárádon.  

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2024. április 10-én az általa tartott terrier jellegű kan kutya nyakörvére láncot erősített, mellyel  felhúzta az állatot egy fára. A kegyetlen gazda az eb fulladás következtében bekövetkezett halálát a közelben megvárta, majd a helyszínre visszatérve meggyőződött az elpusztulás tényéről és a tetemet otthagyta.

A társadalomra veszélyes 

A vádlottat a bíróság állatkínzás bűntette miatt 8 hónap, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a férfi nyomozás során tett beismerő vallomását, míg súlyosító körülményként esett latba a cselekmény különös társadalomra veszélyessége – értesült a boon.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában