Bűntett

2024.08.30. 09:30

Saját háza ajtajában lökte félre, hogy raboljon

Készpénzért és aranygyűrűért lökte arrébb a sértettet.

Boon.hu

Nem jogerős ítéletet hozott a Szikszói Járásbíróság

Fotó: Shutterstock

Előkészítő ülésen hozott ítéletet a Szikszói Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, aki némi készpénzért és egy aranygyűrűért lökte arrébb a sértettet, így jutva be annak házába.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2024. január 22-én az esti órákban megjelent a sértett gagybátori ingatlanánál és megpróbálta a kulcsra és lakatra zárt bejárati ajtót két kézzel benyomni, melynek következtében a lakatpántot tartó szögek kiestek, így az ajtót csak a középső, kulcsos zár tartotta. A házban tartózkodó sértett nő az ajtóhoz lépett, azt kinyitotta, ekkor azonban a férfi fellökte őt. A sértett a tornác előtti járdára és lépcsőre esett, ahonnan felállni nem tudott. Ezt követően a vádlott bement a házba és 4.000 Ft készpénzt, valamint egy 70.000 Ft értékű arany pecsétgyűrűt magához véve, kezében kést tartva távozott a helyszínről.

A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A terhelt az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Őt a bíróság rablás bűntette miatt 3 év 6 hónap szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlott bűnösségre kiterjedő beismerő vallomását és megbánását, míg súlyosító körülményként esett latba a terhelt előéletében rejlő okok mellett az ilyen és hasonló bűncselekmények elszaporodottsága.

Az ítélet nem jogerős.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában