37. hét jelentősebb káresetei

2024.09.16. 18:00

Elmúlt hét káresetei: Elektromos meghibásodás, lángoló fatároló, időjárás okozta károk

Az elmúlt héten a vármegye tűzoltóit 156 alkalommal riasztották, amiből 61 műszaki mentés volt.

Fotónk illusztráció

Elektromos meghibásodás miatt gyulladhatott ki két melléképület Gömörszőlősön, a Kassai úton szeptember 09-én. A tűzesethez Ózdról és Aggtelekről vonultak a hivatásos tűzoltók, kiérkezésük előtt a tulajdonos megpróbálta elfojtani a lángokat, de nem járt sikerrel. Az egységek gyorsbeavatkozó sugarakkal oltották el a tüzet, amely egy nyári konyhát és egy garázst érintett körülbelül hatvan négyzetméteren. A lángok nem terjedtek át a lakóházra.

Egy lángoló fatároló miatt riasztották a miskolci hivatásos tűzoltókat Miskolcra, a Tisza utcába szeptember 13-án. Az egységek három vízsugárral oltották el a tüzet, a beavatkozást egy munkagép is segítette. Az ötven négyzetméteres tároló teljes terjedelmében éget, a tűz nem veszélyeztette a lakóházakat.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében hét helyen avatkoztak be a hivatásos tűzoltók az időjárással összefüggő események miatt szeptember 15-én. Az egységeknek minden esetben útra dőlt fát és lehasadt ágakat kellett eltávolítani. A vármegyeszékhelyről három ilyen riasztás érkezett, a lehulló csapadék miatt nem volt szükség a tűzoltók segítségére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában