Garázda

2 órája

Részegen tombolt, leszaggatta az ereszcsatornát

Minden előzmény nélkül magából kikelve, az ingatlan csatornájának függőleges kifolyó részét tépni, rángatni kezdte, azt a felső rögzítésénél letépte, majd végül a ház fala mellett eldobta.

Boon.hu

Dühében tört-zúzott az utcán a férfi

Fotó: Getty Images

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint a férfi 2024. július 30-án 19 óra körül ittas állapotban kerékpárral közlekedett Mezőkövesd belterületén. Egy útkereszteződésben megállt, a kerékpárt nekitámasztotta egy ott lévő ház falának, majd minden előzmény nélkül magából kikelve, az ingatlan csatornájának függőleges kifolyó részét tépni, rángatni kezdte, azt a felső rögzítésénél letépte, majd végül a ház fala mellett eldobta. 

A vádlott kihívóan közösségellenes - dolog elleni erőszakban megnyilvánuló - cselekménye alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást vagy riadalmat keltsen. A rongálással okozott kár 12 ezer forint volt, amely nem térült meg.

Fogházba küldenék 

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben fogházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását, valamint a korábban vele szemben más ügyben kiszabott próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés végrehajtásának elrendelését indítványozta a bíróságnak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában