Helyi közélet

2013.01.07. 12:22

Dániában él Franciska

Miskolc - Egy japán férfi kérte, segítsük megkeresni 50 évvel ezelőtti miskolci levelezőtársát.

Miskolc - Egy japán férfi kérte, segítsük megkeresni 50 évvel ezelőtti miskolci levelezőtársát.Meglepő, milyen sokakat hozott lázba Shiego Shakashita története. A japán férfi azért kereste meg szerkesztőségünket, hogy segítsünk neki megtalálni 50 évvel ezelőtti miskolci levelezőtársát, Kukola Franciskát. Az Észak-Magyarország cikke már a hét végén már olvasható volt a Borsod Online-on. Portálunkról aztán felkerült a Facebookra is, ott pedig rengetegen osztották meg. Levelezés is kialakult a cikk kapcsán, számolgatták, hány éves lehet a keresett hölgy- úgy 60 és 70 között saccolták, s megállapították, nagyon szép lehetett a mellékelt fotó alapján - , s latolgatták, hol volna érdemes keresni. Lapunkhoz még Bonyhádról is érkezett levél, ahol egy kedves olvasónk a helyi gimnázium 1965-ben végzett diákjai között fedezte fel Franciska nevét.

Hogy van-e köze a hajdani keresett lányhoz, még nem tudni, de az tény, hogy maga Franciska is jelentkezett. Már nem él Miskolcon, Dániában lakik. Még az sem derült ki, hogyan tudta meg már a cikk megjelenésének napján, hogy keressük, de ígérte, elmeséli a részleteket. Kis türelmet kért, mert éppen nagyon elfoglalt.

"Ritka pillanat"

Lányát és vejét várták aznapra, akik másnap utaztak Floridába nyaralni. "Csak nem ott lakik VÉLETLENÜL Shiego is?" - tette fel a kérdést nekünk. Mint mondta, a kirándulás idejére ők vállalták magukra az unokát, ezért kért a mesélésre egy kis haladékot. Franciska megjegyezte, nagyon örül Shiego jelentkezésének, - ritka pillanat az ember életében, hogy egy 50 évvel ezelőtti japán levelezőtárs jelentkezik, fogalmazott - és írta, azonnal felveszi vele a kapcsolat.

A történetről még annyit, Shiego és Franciska a 60-as években, tinédzserkorukban leveleztek. A japán férfi mindig arra vágyott, hogy sokat utazzon, ma üzletember, az Egyesült Államokban él. A fotóalbumában lapozgatva a napokban találta meg Franciska fotóit, gondolta, megpróbálja megkeresni. A lányról annyit tudott, Miskolcon lakik, jól beszél angolul, és a vágya az, hogy eljusson az akkor még kelet-német Drezdába, vagy Angliába.

ÉM-HM


Miskolc - Shiego Sakashita 50 év után keresi hajdani levelezőtársát, a miskolci Franciskát.

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában