Helyi közélet

2013.08.16. 16:40

Vizsgálják a halálok okát

Miskolc - Koraszülöttek ügye: közel száz laboratóriumi vizsgálatot végeztek el eddig. Erről az ÁNTSZ közleményben tájékoztatta portálunkat.

Miskolc - Koraszülöttek ügye: közel száz laboratóriumi vizsgálatot végeztek el eddig. Erről az ÁNTSZ közleményben tájékoztatta portálunkat.Miután a megyei kórház az egészségügyi hatóságot halmozódó halálesetekről tájékoztatta, járványügyi és szakfelügyeleti vizsgálat indult, amely egy hete tart.

„Az Országos Epidemiológiai Központ négy különböző laboratóriumában 16 mikrobiológus szakember dolgozik a minták elemzésén. Az elmúlt egy hétben 90 speciális vizsgálatot végeztek el és a jelenleg rendelkezésre álló mintákból még további 50-et fognak. A miskolci koraszülött intenzív centrumban jelenleg 27 beteget ápolnak, közülük 9-en szorulnak intenzív ellátásra. A megyei kórház koraszülött osztályán továbbra is érvényben vannak a szigorú járványügyi, illetve higiénés biztonsági intézkedések, ami komoly emberi erőforrás igénnyel is jár – tájékoztatott az ÁNTSZ.

A tehermentesítést szolgálja a debreceni kórház felajánlása, mely szerint szükség esetén, egyedi helyzetértékelés alapján fogadni tudják azokat, akik gyermeküket várhatóan a 37. terhességi hét előtt hoznák világra – írták közleményükben.

ÉM-NSZR

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában