Helyi közélet

2014.01.17. 09:08

Kocsonyafesztivál, a tapolcai autós kempingben

Miskolc - Lesz XIV. Miskolci Kocsonyafesztivál – jelentette be csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján Rózsa Edit, ötletgazda.

Miskolc - Lesz XIV. Miskolci Kocsonyafesztivál – jelentette be csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján Rózsa Edit, ötletgazda. A hír azért is érdekes, mert az önkormányzat egy nappal korábban, szerdán, közleményben tudatta: nem ad közterület-használati engedélyt az Eurocom Kft.-nek, azaz a szervező cégnek. Az indok az volt, a cég kérelmei – mindhárom – olyan időpontra szóltak, amikor más, a Cine-Mis Kft. által szervezett rendezvények lesznek Miskolcon. Ezek után kérdés: hol lesz a fesztivál és mikor?

Példátlan

„A miskolctapolcai autós kempingben, és a korábban meghirdetett időpontban, azaz március 7-9. között rendezzük meg a XIV. Miskolci Kocsonyafesztivált. A hat hektáros terület átalakul fesztivál parkká. A programot később ismertetjük, de zajlik a szervezés, hamarosan összeáll a fellépők listája. Az is biztos, hogy február 15-én megtartjuk a Kocsonyatőzsdét Miskolcon" – válaszolta Pászkán Zsolt, főszervező.

Arról is kérdeztük, mit szól, hogy az önkormányzat három nemet mondott területfoglalási engedélyükre.

„Ez példátlan hivatali visszaélés. Az építési osztálytól január 14-én kaptunk egy levelet, amelyben január 15-i határidővel nyilatkozattételre szólítottak fel minket. Azt kérték, jelöljük meg, pontosan mikor, hol (helyszínrajzzal mellékelve), milyen nagyságú területet, milyen tevékenység céljára kívánunk igénybe venni. Majd ezt követően – válaszunkat meg sem várva - egy nappal később, január 15-én délután arról tájékoztatják a nyilvánosságot, hogy már hetekkel korábban döntöttek arról, hogy másnak adják ki az általunk megigényelt területet. De elfogadhatatlannak és józan ésszel felfoghatatlannak tartjuk azt is, hogy a kérelmünk nyilvántartásba vételéhez képest – minden államigazgatási gyakorlatot és eljárást nélkülözve – jóval a törvényes határidőn túl küldenek egy levelet, melyben egy nap határidőt adnak arra, hogy nyilatkozzunk" – fogalmazott Pászkán Zsolt.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában