Helyi közélet

2014.01.22. 08:47

A magyar kultúra napja - Minden, ami mi vagyunk

Miskolc - Mi a magyar kultúra? A magyar gasztronómia, a vendéglátás, az idegenforgalom, a művészetek... egyszóval minden, ami mi vagyunk - válaszolta Mátyás Rudolf Egyéni Világkupa győztes, Oscar- és Venesz-díjas miskolci mesterszakács, aki sokszor képviselte Magyarországot külföldön.

Miskolc - Mi a magyar kultúra? A magyar gasztronómia, a vendéglátás, az idegenforgalom, a művészetek... egyszóval minden, ami mi vagyunk - válaszolta Mátyás Rudolf Egyéni Világkupa győztes, Oscar- és Venesz-díjas miskolci mesterszakács, aki sokszor képviselte Magyarországot külföldön. - Mindig a folklór megannyi színét felvonultató csapattal jártam a világot. Amit én magyar vagy magyaros ételként az asztalra tettem, az leginkább a kacsa, a gulyás, a pecsenyék. Ha autóba ülök, nálam mindig szól a zene, a magyar zene, lehet az cigányzene, magyar nóta, vagy rock. Ez mind a mi kultúránkat gazdagítja.

Ha egyetlen verset választhatnék, hogy ezzel reprezentáljam a magyar kultúrát, az valamelyik Weöres-vers lenne. Már ha nem a Himnusz. Azelőtt nem könnyen érzékenyültem el, de a szívműtétem óta, azt ha bárhol meghallom, könnyezem.

ÉM-SzK

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában