2015.01.09. 14:55
Egyszerű téli saláták
Elege van a nehéz karácsonyi ételekből, és valami könnyű, egészséges, mégis laktató ételre vágyik? A saláta remek választás. Számos módon variálhatja.
Elege van a nehéz karácsonyi ételekből, és valami könnyű, egészséges, mégis laktató ételre vágyik? A saláta remek választás. Számos módon variálhatja.
Míg az összetevők mások lehetnek, mint nyáron, az érzés ugyanaz – a saláta egy tál egészség. A téli salátákat szervírozhatjuk melegen és hidegen egyaránt. S hogy milyen salátákat érdemes készíteni?
A téli saláta egy tökéletes lehetőség, hogy kipróbáljunk különböző ízkombinációkat, és hozzáadjunk meleg hozzávalókat is a keverékhez. Sajt, dió, hús és sült zöldségek mind jó alapjai a téli salátáknak, míg az öntet lehet akár olaj vagy citromlé.
És íme egy példa is: Mossunk meg egy maroknyi zsenge spenótlevelet. Mossunk meg két kis céklát, csomagoljuk fóliába, és előmelegített sütőben körülbelül 30 percig süssük! Úgy 5 perccel a sütés vége előtt szórjunk egy tepsibe egy maroknyi fenyőmagot, és pirítsuk meg őket. Csomagoljuk ki a céklát, és szeleteljük fel, keverjük össze őket, majd adjuk hozzá a fenyőmagot, és locsoljuk meg egy kis olívaolajjal.