Helyi közélet

2015.11.04. 15:44

A nap receptje: Müzli házilag

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Nem csupán gyermekeknek, felnőtteknek is egészséges.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Nem csupán gyermekeknek, felnőtteknek is egészséges.


Recept: Müzli házilag

  • Elkészítési idő: 35 perc
  • Nehézség: könnyű

  • Hozzávalók:

  • 50 g aszalt szilva,
  • 50 g aszalt sárgabarack,
  • 50 g mazsola vagy aszalt datolya,
  • 175 g zabpehely,
  • 50 g vaj,
  • 3 ek méz,
  • 1 tojás

  • Elkészítés:

    Készítsünk elő egy lapos sütőformát, amelyben elfér majd a vékonyan kiterített müzliszeletünk. Melegítsük elő a sütőt 170–180 fokra. Vágjuk nagyon apróra az aszalt gyümölcsöket, és keverjük össze a zabpehellyel. A zabpehely harmadát megőrölhetjük, hogy jobban összeálljon a müzlink. A vajat olvasszuk fel serpenyőben, és adjuk hozzá a mézet. Adjuk hozzá az aszalt gyümölcsös keveréket. Várjuk meg, míg majdnem egészen kihűl. Ekkor hozzáüthetjük az egész tojást, amit előzőleg felvertünk. Helyezzük az egészet a tepsibe, és egyengessük el. 20–25 perc alatt aranybarnára sül. Hagyjuk a tepsiben, amíg kihűl.

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában