2017.04.28. 12:26
A nap receptje: tormás sonkaleves
Debrecen, Karcsa, Miskolc, Nyíregyháza - A húsvétnak már vége, de az ünnep ízeit egyszerűen nem akarjuk elengedni.
Debrecen, Karcsa, Miskolc, Nyíregyháza - A húsvétnak már vége, de az ünnep ízeit egyszerűen nem akarjuk elengedni.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A sonkát a megtisztított hagymával, 5-6 szem egész fekete borssal, babérlevéllel főni tesszük. Ezalatt megtisztítjuk a zöldségeket és feldaraboljuk. Az olajon a petrezselyemgyökeret, a répát, a zellert meg a karalábét megfuttatjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott krumplit. Felöntjük a sonka leszűrt levével és puhára főzzük. A lisztet elkavarjuk a tejföllel, a reszelt tormával. 1-2 merőkanál levessel óvatosan elvegyítjük. Szitaszűrőn keresztül beleöntjük az ételbe, hagyjuk néhányat lobbanni. A szűrőben maradt tormadarabkákat a leves tetejére tesszük. Ha már kibújt a torma tavasszal, zsenge leveleiből apróra vágottan díszíthetünk. A sonkát külön is fogyaszthatjuk, illetve felkocázva a levesben.
- Toplenszki Józsefné, Karcsa -