Helyi közélet

2017.04.28. 12:26

A nap receptje: tormás sonkaleves

Debrecen, Karcsa, Miskolc, Nyíregyháza - A húsvétnak már vége, de az ünnep ízeit egyszerűen nem akarjuk elengedni.

Debrecen, Karcsa, Miskolc, Nyíregyháza - A húsvétnak már vége, de az ünnep ízeit egyszerűen nem akarjuk elengedni.

Hozzávalók:

  • 50 dkg füstölt sonka
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 2 sárgarépa
  • 1 vöröshagyma
  • 1-2 szelet zeller és karalábé (feldarabolva)
  • 50 dkg burgonya
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 ek. natúr reszelt torma
  • 1 ek. liszt
  • 2 babérlevél
  • 2 ek. olaj
  • 1 húsleveskocka
  • Elkészítés:

    A sonkát a megtisztított hagymával, 5-6 szem egész fekete borssal, babérlevéllel főni tesszük. Ezalatt megtisztítjuk a zöldségeket és feldaraboljuk. Az olajon a petrezselyemgyökeret, a répát, a zellert meg a karalábét megfuttatjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott krumplit. Felöntjük a sonka leszűrt levével és puhára főzzük. A lisztet elkavarjuk a tejföllel, a reszelt tormával. 1-2 merőkanál levessel óvatosan elvegyítjük. Szitaszűrőn keresztül beleöntjük az ételbe, hagyjuk néhányat lobbanni. A szűrőben maradt tormadarabkákat a leves tetejére tesszük. Ha már kibújt a torma tavasszal, zsenge leveleiből apróra vágottan díszíthetünk. A sonkát külön is fogyaszthatjuk, illetve felkocázva a levesben.

    - Toplenszki Józsefné, Karcsa -

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában