2017.05.09. 10:17
A nap receptje: marhahústekercs
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Méghozzá hagyományos, tojásos-gombás töltelékkel.
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Méghozzá hagyományos, tojásos-gombás töltelékkel.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A marhahúst lehetőleg szép nagy szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, besózzuk, borsozzuk. Elkészítjük a tölteléket, egy hagyományos tojásos gombát: zsiradékon hagymát dinsztelünk, rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, ha szükséges, gombától függően, kevés vízzel puhára pároljuk, majd ráütjük a tojásokat és készre sütjük. Az előkészített marhahússzeletek közepére elosztjuk a tojásos gombát, a szeleteket feltekerjük, ha szükséges, fogpiszkálóval vagy hústűvel összetűzzük. Vastag falú nagy lábasba zsiradékot teszünk, egymás mellé helyezzük a töltött tekercseket, és lassú tűzön időnként kevés vizet aláöntögetve fedő alatt puhára pároljuk. Villát beleszúrva tudjuk megállapítani, hogy megpuhult-e. Ferdén szeletelve, ízlés szerint párolt rizzsel vagy sült burgonyával tálaljuk.
- Bodnárné Juhász Ilona, Miskolc -