Helyi közélet

2018.08.14. 11:34

Geotermikus energia fűtheti az új üzemet Miskolcon

Miskolc - Földhő fűti majd az új miskolci akkumulátorgyárat.

Miskolc - Földhő fűti majd az új miskolci akkumulátorgyárat.

A következő tíz évben a PannErgy leányvállalata, a Kuala Kft. látja el geotermikus hőenergiával a japán autóipari beszállító GS Yuasa Magyarország Kft. Miskolc Déli Ipari Parkba települő üzemét – írta közleményében a PannErgy. Bokorovics Balázs a PannErgy Nyrt. igazgatótanácsának elnöke lapunk érdeklődésére elmondta, a csoportjuk stratégiai célja, hogy a Nemzeti Energia Stratégiában meghatározott szén-dioxid kibocsátás csökkentésében továbbra is jelentős részt vállaljon, így csökkentve Magyarország fosszilis energiahordozókhoz kapcsolódó kiszolgáltatottságát.

Van kapacitás

– A Miskolci Geotermikus Projekt megvalósításával a PannErgy kapacitásai lehetőséget biztosítanak minden olyan hőigénylő kiszolgálására, amelyek a fenntartható, energetikai megoldásokat részesítik előnyben, így a Miskolc térségében létrejött ipari létesítmények geotermikus energiával történő ellátása is kiemelt szerepet kap a PannErgy Csoportnál – hangsúlyozta Bokorovics Balázs. A PannErgy igazgatótanácsának elnöke leszögezte, a japán hátterű GS Yuasa Magyarország Kft.-vel kötött megállapodás értelmében a hőszolgáltatás indítása a cégnél még az idén várható.

– A PannErgy Csoport vállalta a gyár hőközpontjába telepítendő leválasztó hőcserélőig a hőellátáshoz szükséges távvezeték beruházását – tette hozzá.

Új munkahelyek

Ahogy arról beszámoltunk, Miskolcon építi fel első európai gyárát az akkumulátorokat, elemeket, töltőket és más elektromos berendezéseket gyártó GS Yuasa Corporation. A 8,8 milliárd forintos beruházást a kormány 465 millió forint vissza nem térítendő támogatással segíti, az üzem több mint félszáz embert foglalkoztat majd.

ÉM-TÁ

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában