Helyi közélet

2019.02.01. 10:28

A rászorulók jövő héttől kaphatják meg a táskát Miskolcon

Miskolc - Hétfőn megnyílnak a „nemluxustáska” kampány átadási pontjai.

Miskolc - Hétfőn megnyílnak a „nemluxustáska” kampány átadási pontjai.

Korábban hírt adtunk a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével megvalósuló kampány kapcsán arról, hogy hamarosan megnyílnak az átadási pontok Miskolcon is, például Lyukóbányában, ahol tisztálkodószerekkel megtöltött táskákat osztanak a rászorulóknak. Az adományozás hajrájában kolléganőnk, Bukovenszki-Nagy Eszter is bekapcsolódott a „nemluxustáska” kampányba.

„Több hasonló adományakcióban vettem már részt, mert talán szociálisan érzékenyebb vagyok az átlagnál. Gimnazista és egyetemista koromban a Ficak Diákszínpadon játszottam, a drámapedagógiával foglalkozó Montázs Egyesület elődjében. Az egyesület nagyköveteként jelenleg a diákszínjátszás és a balett-termünk felújítása érdekében kampányolok az ismertebb közösségi felületeken. Ennek kapcsán bukkantam rá egy hulladékmentes csoportban a »nemluxustáska« felhívásra” – mondta el Eszter.

A higiénia is lehet luxus

Kollégánk különösen a hajléktalanok helyzetét érzi szívügyének.

„Fontosnak ítéltem meg a kampányt, mert sokan nem gondolunk bele abba, hogy ami nekünk alapvető dolognak tűnik, az nagyon sok embernek mégsem az, ezért magam is összeállítottam egy ilyen táskát. Sajnos van, akinek még a napi higiéniai tárgyak beszerzése is problémát jelent. Főleg a nők kerülhetnek ilyen szempontból nehéz helyzetbe. Ez szomorú és elkeserítő, és szeretnék hozzájárulni, hogy erre minél több embernek felhívjuk a figyelmét” – hangsúlyozta kolléganőnk.

ÉM-DA

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában