Helyi közélet

2019.02.03. 17:59

Verssel, ebbel szebb az élet

Miskolc - Gazdák és kedvenceik különleges érzelmi viszonyát mutatja meg a videópályázat.

Miskolc - Gazdák és kedvenceik különleges érzelmi viszonyát mutatja meg a videópályázat.

Az állattartás népszerűsítése és egy nagyszerű közösségi élmény kialakítása érdekében hirdette meg Dog Faktor! művészeti pályázatát a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány.

– A pályázatra február 14-ig, meghosszabbított határ­idővel jelentkezhetnek a gazdik kutyájukkal közösen készülő videófelvétellel, saját meséjükkel, versükkel vagy énekükkel, amely házi kedvencükről szól, és kifejezetten erre az alkalomra készült. Mert dallal, verssel, mesével és ebbel külön-külön is szebb lesz az élet – olvasható az alapítvány Facebook-oldalán, amelynek a részleteiről Berta László kommunikációs munkatársat kérdeztük.

Online megjelenéssel

– Műfaji, tartalmi és életkorbeli megkötésünk nincs, csak annyi, hogy lehetőleg három percnél ne legyen hosszabb a videó, és mindenki a saját művét adja elő benne. Ha még sincs arra lehetőség, hogy a kutyájával szerepeljen a pályázó, akkor egy ismerős vagy rokon kutyusa is bevonható a feladatba. Olyan pályamunkát is elfogadunk, ahol valaki elbúcsúzik hűséges társától, aki már nincs közöttünk, vagy elmondja, mennyire vágyik egy házi kedvencre. Ezekben a különleges esetekben az állat részvétele nélkül is benyújtható a felvétel. A videókra rákerül alapítványunk logója, és az előadás szövegének leirata. Gyorsítja a megjelentést, hogyha az alkotást leírva is megkapjuk. A pályázatról visszaigazoló e-mailt küldünk, amelyben a Facebookon, illetve a You­Tube-oldalon történő megjelenéssel kapcsolatos hozzájárulás olvasható. Válaszlevélben várjuk rá az engedélyt, valamint a résztvevő nevét, lakhelyét és életkorát. Ez utóbbit az értékelésnél figyelembe vesszük – foglalta össze Berta László.

Közösségszervező erő

A baráthegyiek jó tapasztalatokkal rendelkeznek a művészeti pályázatokkal kapcsolatban, és állatszeretetüket is szívesen megosztanák.

– Mi mindennap megtapasztaljuk a vakvezető kutyáinkkal, hogy milyen élvezetes dolog a háziállattal foglalkozni. Arra gondoltunk, hogyha valaki szívesen foglalja művészi keretbe érzéseit, akkor az alkotásokat összegyűjtenénk.

Korábban már indítottunk egy hasonló rajzpályázatot, ami az iskolák körében aratott nagy sikert. Egy óriás­plakátra raktuk rá a gyerekek legsikerültebb rajzait, és kiállítást rendeztünk belőle.

A Dog Faktor! kiírás elsősorban a közösségi média nyújtotta előnyöket lovagolja meg. Azonban a végén, a február 16-ai eredményhirdetés után szeretnénk kilépni a virtuális térből, és egy találkozóval zárnánk a versenyt. Ennek időpontjáról egyeztetni fogunk, hogy minél többen eljöhessetek. A helyszínen elénekelünk hangszeres kísérettel egy közös kutyás dalt, amiről videó készül. Minden beküldőnek kis baráthegyis ajándékokkal kedveskedünk. Bízunk benne, hogy az így kovácsolódott kutyás közösség a pályázat lezárása után is tartja majd a kapcsolatot – jegyezte meg a sajtóreferens.

ÉM-DA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában