Helyi közélet

2019.03.04. 08:35

Sokan gondoltak Ádámka családjára a hétvégén is

Miskolc - A szerencsétlenül járt családnak rengetegen segítenének.

Miskolc - A szerencsétlenül járt családnak rengetegen segítenének.

Továbbra is nagyon sokan igyekeznek segíteni annak a miskolci családnak, amelynek hétfőn hajnalban égett le a lakása a Martinkertvárosban, a Forgács Antal utcában. A tragédiának egy halálos áldozata volt, a hatéves Ádámka.

A házban a pusztító tűz idején még két ember, a kisfiú édesanyja és nagymamája tartózkodott, őket füstmérgezéssel szállították kórházba. A szerencsétlenül járt családnak rengetegen segítenének, gyűjtés indult, hogy újraépíthessék a martinkertvárosi házat, és pótolhassák a megsemmisült bútorokat és ruhákat.

Csak szombaton több mint százan hoztak használati tárgyakat, ruhákat a szirmai gyűjtőpontra – mondta el Bús Katalin, a TündérPakk Alapítvány koordinátora. A jótékonysági akciót Szécsényi Marianna helyi önkormányzati képviselő mellett az alapítvány kezdeményezte.

Ahol tud, segít

A szirmai Veres Gyuláné nem ismerte a károsultakat, de ahol tud, segít, így a most elhozott apróbb használati tárgyak mellett még jelezte: két fotel otthon várja új gazdáit. Hogy mire volna szüksége Ádámka családjának? Gyakorlatilag mindenre. Szeretnék felépíteni a házat, de bútorokra, háztartási gépekre, konyhai eszközökre és ruhákra, cipőkre is szükség van, hiszen semmijük sem maradt.

A sok adomány pakolásához bizony elkel a férfikéz. Tomorszki Róbert ismerősöktől hallotta, hogy kell a segítség és nem habozott. A gyűjtőpontról és a számos megadott címről a sokadik fuvarral viszik az adományokat az arnóti Bénó Kertészetbe, amely felajánlotta a raktározást. Ide egyébként bárki önállóan is elviheti, amit a családnak szán, hétköznap 7-től 15 óráig fogadják az adományokat.

Átmeneti elhelyezés

„A tárgyi felajánlásokat a Tompa Mihály Könyvtárban gyűjtjük, itt már a könyvtárosok segítségével válogattunk is néhány ruhát az édesanyának” – ismertette Bús Katalin. „Pénzadományokat is várunk, egyrészt a szervezet számlaszámára, de a könyvtárban is kihelyeztünk egy gyűjtőpontot azoknak, akiknek nincs módjuk utalni” – tette hozzá.

Zomborné Molnár Erzsébet és Házi Attiláné reggel óta kinn állnak a szirmai gyűjtőponton. Nem ez az első akció, ahol önkéntesként részt vesznek, ha idejük engedi saját munkájukat ajánlják fel segítségként, ahol szükség van rá.

Tartós és friss élelmiszereket – tésztát, rizst, cukrot, burgonyát – éppúgy várnak, mint tisztító- és tisztálkodási szereket. Ezeknek is híján van jelenleg az édesanyát és a nagymamát ideiglenesen befogadó család.

ÉM


Ha ön is segítene

Magnet bank: 16200106–11636920

Közleménybe: Miskolci tűzeset/Ádámka

Külföldről: SWIFT kód:HBWEHUHB IBAN: HU33 16200106–11636920

A tárgyi adományokat a Tompa Mihály Könyvtárban várják (3528 Miskolc-Martinkertváros, Gyöngyösi István utca 1.),10–16 óra között.


[related-post post_id="4157742"]

[related-post post_id="4152987"]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában