Választás

2019.05.26. 12:30

Megkérdeztük: Miért ment el választani?

Aros János, Sárospatak polgármestere:

Magyar állampolgárként nem csupán jogom, de kötelességem is elmenni választani. Fontosnak tartom az EP-választásokat. 15 éve lettünk tagjai az Európai Uniónak, ez idő alatt hathatós európai támogatással számos fejlesztést tudtunk végrehajtani Sárospatakon több tízmilliárd forint értékben, amiért csak köszönet jár.

Aros János

Viszont azt is látom, az utóbbi időben Brüsszelben nem akarják meghallani a kisemberek, köztük a magyar emberek panaszait. Éppen ezért számomra egyáltalán nem mindegy, milyen magyar képviselőket választunk. Azt szeretném, ha nem olyanokat választanánk, akik Brüsszelt képviselik Magyarországon, hanem olyanokat, akik a magyar emberek érdekeit képviselik Brüsszelben.

Kovács Gábor cigándi közösségszervező:

Amióta állampolgári jogom van a szavazásra, minden alkalommal elmegyek és leadom a voksomat. Több okból is. Egyrészt úgy érzem, ez nem csupán egy lehetőség, hanem tulajdonképpeni kötelesség is, ami felelősséggel is jár. Másrészt pedig azért, mert ha már van lehetőségem, hogy egy apró véleménnyel hozzájáruljak a nagy egészhez, akkor azt is meg is teszem.

Kovács Gábor

A lelkiismeretem lés a magam megnyugtatására is. Ha ezt elmulasztom, akkor utólag már nem okoskodhatok, hogy én nem is ezt akartam. Ha viszont voksolok, és utána olyasmi történik, ami nem tetszik, akkor elmondhatom, legalább megtettem, ami tőlem telt.

Lénárt Attila, nyugalmazott tanár:

Én református keresztyén értékrend szerint gondolkodom és igyekszem élni. Ami a szeretet jegyében, a másik ember elfogadása, tisztelete jegyében zajlik. Most veszélyben érzem a családot, a társadalmunk legfontosabb építőelemét más vallásoktól. A párhuzamostársadalom kialakulása mindenütt a befogadók kárára történt, nem szeretném, ha az unokáim szenvednék ezt meg.

Lénárt Atilla

Semmilyen európai egyesült államokat nem tartanék elfogadhatónak számunkra. Mi, akik végig küzdöttük, szenvedtük a történelmet Európa védőbástyájaként,nem akarunk beolvadni egy nagy közös masszába. A gyermekeim, unokáim érdekében ellenzem a globalizációt, arctalanná, szürke, fogyasztói tömeggé teszi a társadalmat.

Taskó József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke:

A gazdálkodók nevében én azt várom a leendő európai parlamenti képviselőinktől, hogy megfelelően képviseljék a magyar gazdák érdekeit az unióban. Azt kell, hogy képviseljék, hogy az agrártámogatások szintje ne csökkenjen, minél inkább vegyék figyelembe a területisajátosságokat.

Taskó Józsefc

Ez az élelmiszerek árának a szintentartása miatt is fontos. Arra kell törekedniük, hogy maradjon meg a mostani prioritási rendszer, mely elfogadható volt az elmúlt hét évben a magyar gazdálkodók számára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában