KÖNYVAJÁNLÓ

2019.08.01. 08:00

Fesztivál, szerelem

Milyen lehet a legelső fesztiváli élmény egy 17 éves lány szemszögéből?

Zöldi Anikó

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Az olvasás népszerűsítése érdekében a jövőben igyekszünk érdekesebbnél érdekesebb könyveket bemutatni olvasóinknak. Ez alkalommal a Bábel című könyvet ajánljuk, amit Leiner Laura írt. A könyv dobogós helyen végzett a Libri Aranykönyv szavazáson.

Az alkotás egy kötetből áll, a műfaja ifjúsági-regénysorozat. Egy fesztivál történéseit követhetjük végig több, mint 500 oldalon keresztül, Latter Zsófia által, aki élete első fesztiváljára, Bábel fesztiválra készül. A helyszíne valahol Pápa mellett van. Zsófi többek között azért megy el erre az egyhetes zenei rendezvényre, hogy találkozhasson Anthony Kiedisszel, a Red Hot Chili Peppers frontemberével. Természetesen nem egyedül indul neki ennek az utazásnak a főhősnőnk, hanem a legjobb barátaival, Kiss Szabolccsal (Szasza), Herczeg Napsugárral (Napsi), Kocsis Mártonnal (Hipó), és Abdul Faroukkal (Abdul). A történet elején egy csapat tini, akik nagyon régóta barátok, neki indulnak a fesztiválnak, ahogy az lenni szokott, sátrakkal, hálózsákokkal és hatalmas táskákkal. A fesztivál során mi is együtt nevetünk a csapattal és természetesen izgulunk is értük. Zsófia nagyon részletesen elmeséli az olvasónak a fesztiválon történteket, az esküvőjét, ami természetesen csak a buli idejére szól. A sztori olvasása közben mi is azt érezzük, hogy részesei vagyunk a történéseknek. Természetesen nem hiányozhat egy szerelmi szál, ami hatással van mindenkire és befolyásolni tudja az olvasó érzéseit is, ez a jelenség csak a könyv vége felé teljesedik ki.

Leiner Laura írásaira jellemző, hogy nem egy tökéletes világba repít minket, ahol nincsenek problémák a barátok között. Laura reálisan leírja, hogy időnként még a legjobb barátok is veszekednek. Laura tökéletesen beleszövi a történetbe a mai tinik életét, a közösségi média szerepét a mindennapjaikban.

Ajánljuk mindenkinek, aki szeretne elmenni egy fesztiválra vagy éppen szeretné újra élni az első fesztiválélményét.


Eddig erről a könyvről írtunk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában