#nemluxustáska

2020.02.04. 16:00

Több mint ötszáz táska

Lezárult a #nemluxustáska kampány gyűjtési időszaka, jövő hét második felétől lehet számítani a kiosztásra.

A kampány január közepén indult az egyetemen

Forrás: ÉM

Jövő hét elejére határozzák meg, hogy pontosan hol vehetik majd át a rászorulók a tisztálkodási és egészségügyi szerekkel megtöltött táskákat. Egyelőre még számolják az adományokat, de az biztos, hogy messze meghaladták a tavalyi 10 ezres számot, amit idén Budapesten sikerült elérni – tudtuk meg Cserta Alexandrától, a kampány egyik kitalálójától.

A legrászorultabbaknak

– A Miskolci Egyetemen január 31-ig tartott a gyűjtés. Több mint ötszáz táska érkezett – osztotta meg a részleteket a gyűjtés helyi főszervezője, dr. Dabasi-Halász Zsuzsanna egyetemi docens, a Miskolci Egyetem szakszervezetének elnöke. – Nagyon különböző táskák, az egészen kicsi neszesszerektől a hatalmas hátizsákokig. Látszik, hogy nagy-nagy szeretettel töltötték meg őket. Néhányan parfümöket is tettek bele, illetve levelet írtak a jövendőbeli tulajdonosának.

A Miskolci Egyetemen az Önzetlenségből jeles kampány keretében futott a #nemluxustáska.

– Megtapasztaltuk a város lakóinak önzetlenségét. Az utolsó napon pedig a kormányhivatal és a Magyar Államkincstár dolgozói hoztak egy nagyobb adományt. A Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen szeretnénk kiosztani, a helyszínekről jövő héten döntünk – mondta a főszervező.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában