Munkálatok

2022.06.28. 17:00

Karbantartás: meleg víz nélkül Miskolcon

Éves karbantartást végez a hőszolgáltató, amely miatt részlegesen nem lesz melegvíz-szolgáltatás.

UA

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A szokásos éves karbantartását tartja a Miskolci Hőszolgáltató Kft. A zavartalan és folyamatos szolgáltatás érdekében a Mihő rendszeresen gondoskodik a szolgáltatórendszer ellenőrzéséről, karbantartásáról: „A karbantartás során kollégáink olyan hibákat tárnak fel, szüntetnek meg, melyek télen akár fűtésszünetet is okozhatnának” – írja közleményében a szolgáltató. 

Időpontok 

A munkálatok miatt az Avas és Belváros városrészekben június 28-án éjféltől várhatóan július 1-jén éjfélig fog szünetelni a melegvíz-szolgáltatás. Bulgárföld és Diósgyőr városrészekben csak rövid idejű melegvíz-szolgáltatási szünet várható, melyről külön fogják tájékoztatni majd az érintett lakókat. A távhőszolgáltatási rendszer nyári karbantartása idején a melegvíz-csapokból hideg víz folyik, amelyet a melegvíz-mérő óra megmér, ami felesleges költséget okoz. „Ennek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy a melegvíz-csapokat ne használják a karbantartási időszakban” – húzza alá közleményében a távhőszolgáltató, egyben arra is felhívja a lakók figyelmét, hogy a lakóépületek belső fűtési rendszerében a karbantartási munkálatok alatt is víz van, a radiátorcserét csak a Mihővel egyeztetve, a fűtési csövek ürítését követően lehet elvégezni. 

Megkérdeztük Tiszaújváros távhőszolgáltatóját, amely megkeresésünkre azt mondta, hogy szintén az éves nyári karbantartási munkálatokat végzi ebben az időszakban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában