2022.10.08. 16:00
Egyetemi küldetés – a világ borászainak figyelmébe ajánlják Tokaj-Hegyalját
Az első Tokaj Wine Congresst szervezi a sárospataki Tokaj-Hegyalja Egyetem november 13–16. között.
A Tokaj-Hegyalja Egyetem főépülete Sárospatakon
Fotó: Havran Zoltán
A felsőoktatási intézmény honlapján ezzel kapcsolatban felhívja a figyelmet: a hiánypótló szakmai fórumra a borvilág minden szereplőjét várják, egyetemi oktatókat, kutatókat, borászokat, marketing- és turisztikai szakembereket, valamint olyan egyetemi és főiskolai hallgatókat is, akik komolyan érdeklődnek a téma iránt.
A szervezéssel kapcsolatban megszólal dr. Bene Zsuzsa oktatási rektorhelyettes, aki szerint komoly hatása lehet a rendezvénynek a régióra, Tokaj-Hegyaljára: "A Tokaji borvidékre nemcsak úgy fognak tekinteni nemzetközi szinten, hogy a nemesédes borok készítésének bölcsője, hanem úgy, mint egy olyan szakmai műhely, ahol nemzetközi szintű kutatásokat folytatnak, és szakmai találkozó keretében a különböző országokból érkező szakemberek tapasztalatokat, véleményeket cserélhetnek".
Fontos és vizsgálandó kérdés, hogy a klímaváltozás miként befolyásolja azokat a folyamatokat, amelyeknek az aszúsodást, és végső soron magát a régió fontos termékét, az aszúbort köszönhetjük.