Közös program

2023.07.18. 16:00

Rocksuli és maraton Kékeden

A rock’n’roll focibajnokságon a magyar, szlovák és rocksulisok csapata vesz részt.

Boon.hu

Kiállítás Kékeden

- Településünk önkormányzata és lakói ezúttal is jelentős mértékben hozzájárultak a 2023 április 22-i V. Kassa-Miskolc Ultramarathon megrendezéséhez. A szervezők, futók és a résztvevők nagy hálával köszönték meg a segítő közreműködést – idézte fel Maczega Márton Kéked polgármestere.

Színes programok

- Fokozott érdeklődéssel vettek részt a meghívott vendégek és érdeklődők a szakköri foglalkozások lezárását követően a numizmatikai kiállítás megnyitóján. A Nemzeti Művelődési Intézet "Tudásunkkal kézen fogva a közösségekért” projekt jóvoltából Kéked Község Önkormányzata szervezésében indított Éremgyűjtés Szakkör által bemutatott gyűjteményekből kiállítást szerveztünk, melynek megnyitóját a közösségi színterünk nagytermében tartottuk meg – mondta el a polgármester. A szakkör a projekt támogatásával 2022. októberében indult öt fős csoporttal. A Nemzeti Művelődési Intézet biztosította a kezdő csomagot, a szakkörön használt eszközöket. A kiállítás tárgyait a szakköri tagok gyűjtötték. Külön kiemelném a nagyértékű 24 karátos arannyal bevont érmeket és rudakat, valamint a kettő darab színarany érmét. Ezen kívül bemutattak régi és új papírpénzeket és érméket. Továbbra is folyamatosan tartjuk a találkozókat a szépkorúak társaságával, amelyre nagy örömmel járnak minden alkalommal. 

- A korábban betervezett Füzérradványi Károlyi-kastély látogatására kerül sor július 19-én szerdán. A kastély és a park megtekintését követően Pálházán a Tölgyfa Vendéglő Éttermében egy ebéddel zárjuk a kirándulást. Az idén sem maradhat el a már hagyománnyá vált Rock’n’Roll Focibajnokság és az azt követő koncert. A Rocksuli tábor 2023 július utolsó hetében, tizenhatodik alkalommal rendezik, amelyre a fiatalok az ország különböző részeiből jönnek el. A zenei foglalkozásokhoz Kéked Község Önkormányzata biztosítja a helyszínt a közösségi színtér nagytermében. Az egyhetes tábor végén, július 29-én szombaton sütés-főzés keretén belül rendezik a kékedi hagyományőrző rock’n’roll focibajnokságot, melyen a magyar, szlovák és rocksulisok csapata vesz részt. Este a Rock sulisok a közös foci meccs után rock koncertet adnak elő, ahol a csapatok, szurkolók és a közönség együtt bulizhat a nap zárásaként. Közös egyeztetést követően Augusztus végére tervezünk egy közös családi napot Telkibányán bográcsozással, műsorokkal, kézműves foglalkozással és sorversennyel várjuk a lakosainkat – ismertette a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában