Átadták a forgalomnak

2023.08.01. 13:59

Birtokba vehetjük immár a kerékpáros hidat és kerékpárutat az Y-hídnál (fotók)

Lezárult a közlekedési gigaprojekt első üteme: a Miskolc tehermentesítő út I. és II. ütemének teljes fejlesztése hazai forrásból valósult meg.

Pap Gyula

Kerékpárút a belváros és Martinkertváros, valamint Szirma között

Fotó: Ádám János

Kedden átadták a Miskolc tehermentesítő út és Y-híd projekthez kapcsolódó kerékpáros hidat és kerékpárutat. Az átadás sajtótájékoztatóján jelen volt többek között Pántya József, az Építési és Közlekedési Minisztérium útépítési beruházásokért felelős államtitkára és Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője.

Komplex beruházás

Pántya József ismertette: a Miskolc tehermentesítő út I.és II. ütemének teljes fejlesztése hazai forrásból az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában, valamint a HE-DO Kft kivitelezésében több mint 15,5 milliárd forint összegben valósult meg. Több évtizedes problémát oldott meg a beruházás, amely megoldást biztosít Martinkertváros és Szirma valamint a belváros összekötésére, továbbá arra, hogy a városon keresztülhaladó teherforgalom ne érintse a belvárost – hangsúlyozta az államtitkár. Megszűntek a környéken csúcsidőben jelentkező torlódások, és egyszerűbbé vált a Tiszai pályaudvar megközelítése – mutatott rá.

- Most a kerékpárutat avatjuk, de ez a mostani átadás tulajdonképpen a teljes Y-híd projektnek a záróakkordja. Így most jött el az idő, hogy hivatalosan is bejelentsem: az első ütemhez kapcsolódó valamennyi beruházás – elkészült – mondta el Csöbör Katalin országgyűlési képviselő. 2019-ben kormányzati támogatásból Miskolc történetének legnagyobb infrastrukturális fejlesztését kezdtük el. Megépült az Y-híd, a turbókörforgalom és négysávosra bővítettük a Vörösmarty utcát. Emellett számos olyan elem is megvalósult, amelyek eredetileg nem voltak részei a beruházásnak. Megépült a Csokonai utcai alternatív út, megújult a Kisfaludy utca burkolata, és az Y-híd mellett, lakossági kérésre megépült a kerékpáros út is. A projekt azonban itt nem fejeződik be, már elkezdtük az Y-híd folytatásának tervezését, a Tiszai pályaudvar felé vezető út megy majd tovább 2-szer 2 sávon egészen az Auchan körforgalomig – tette hozzá.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában