Egy helyen

2023.09.13. 14:05

A megye termelői, termékei mutatkoznak be

Csütörtökön és pénteken: VII. Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásár Miskolcon.

Póczos Nikolett

Helyi termék

Fotó: Nagy Balazs

Szeptember 14-15-én immár hetedik alkalommal rendezik meg a vármegyei közfoglalkoztatási kiállítás és vásárt Miskolcon, az Erzsébet téren, ahol a vármegyénk valamennyi járása, tájegysége képviselteti magát az ötven kiállító között.

A kiállításon és vásáron megjelenő áruk az adott tájegység hagyományait, egyedülálló ízvilágát képviselik, megtalálhatóak közöttük gyümölcsök, zöldségek, szörpök, lekvárok, zöldségkrémek, lecsók, befőttek, savanyúságok, tészták, de a helyben készült sütemények közül is lehet majd szemezgetni.

A húsárut mozgó bolt kínálja majd a helyszínen, ami friss hentesárukkal várja az ínyenceket. Ezen kívül egyedi textiláruk, dísz- és ajándéktárgyak, kosarak, bútorok is megtalálhatóak a kínálatban. A kiállítók számos akcióval és kóstolással egybekötött bemutatókkal várják az érdeklődőket. A vásár mellett egész napos színpadi- és gyermekprogramok, bemutatók színesítik a rendezvényt.

Munka a helyieknek 

A kiállítók között, a települések mellett, a közfoglalkoztatási alapon szerveződött szociális szövetkezek is bemutatkoznak, akiktől az érdeklődők közvetlenül vásárolhatják meg a közfoglalkoztatásban előállított termékeket. Számos olyan üzem működik a vármegyében – akár tésztakészítő, savanyító, vagy varroda –, amely egykor a közfoglalkoztatási programból nőtte ki magát, mára pedig nemcsak munkát ad a helyieknek, hanem piaci viszonyok között is képes megállni a helyét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában