Segítség a bajban

2023.12.14. 16:00

Közösségi összefogásból épült újjá a kiskapudi állatmenhely

Civilek és vállalkozók is megmozdultak a hívó szóra. Már a tűzeset estéjére sikerült is helyreállítani a megrongálódott betonkerítést – mondta el dr. Csuzda Gábor önkormányzati képviselő.

Tiszlavicz Luca

Összefogtak, hogy segítsenek

Fotó: Olvasónktól

November 25-én délelőtt tűz ütött ki az Ózd és Királd között található kiskapudi állatmenhely raktárhelyiségben, aminek a helyreállítása feltétlenül szükséges volt a szerető gazdikra váró kutyusok otthonául szolgáló telep további működése érdekében.

Azonnal megmozdultak

A szomorú hír gyorsan terjedt a közösségi médiában, csak a dr. Csuzda Gábor által közzétett bejegyzést közel ezren osztották meg. Az ózdi önkormányzati képviselő az elsők között volt, aki a helyszínen is kétkezi munkájával igyekezett segíteni a bajban.

Ilyen állapotok voltak a tűzeset után. Fotó: Olvasónktól

– Örömteli volt látni, hogy milyen sokan megmozdultak a hívó szóra. És nem csupán a civil emberek igyekeztek segíteni ott, ahol csak tudtak, a megkeresett vállalkozók is megmozdultak. Ennek köszönhetően már aznap estére sikerült helyreállítani a megrongálódott betonkerítést, gyorsan orvosolták a villamos hálózatban keletkezett problémákat és pillanatok alatt leszállították az újjáépítéshez szükséges vasoszlopokat is. Nagyon szép példa volt ez a közösség és összefogás erejére – mondta el dr. Csuzda Gábor.

Kormányzati segítség is érkezett

A kiskapudi tűzeset megmutatta azt is, amire Magyarország Kormánya is törekszik, vagyis hogy az egész társadalom nyitott arra, hogy az állatvédelem ügye magasabb szintre kerüljön és hogy elkötelezett emberek dolgozzanak ezen a területen. Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos ennek megfelelően szintén gyorsan reagált a történésekre.

- Sajnálatos tragédia rázta meg a Kiskapudi Állatmenhelyet. Ennek kapcsán egyeztettem Riz Gábor képviselőtársammal is, így a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvánnyal 1 millió forintos gyorssegélyben részesítjük a szervezetet – jelentette be a kormánybiztos.

Érezték, hogy nincsenek egyedül a bajban

Kiskapud - Herosz Ózdi Szervezete állatmenhelyének leégett raktárát alig egy hét alatt sikerült újjáépíteni, és folyamatosan érkeztek az ajándékba adott kutyatápok, takarók és egyéb hasznos dolgok is. A nagyobb tragédiát a telep dolgozóinak és a katasztrófavédelem munkatársainak gyors beavatkozásával sikerült megelőzni, az anyagi kár azonban jelentős.

A helyreállítás utáni állapot, dr. Csuzda Gábor és Fazekas Ildikó. Fotó: Olvasónktól

– Nagyon szépen köszönjük, ez nagyon sokat jelent nekünk, az anyagiakon túl az érzés is, hogy nem vagyunk egyedül! Köszönjük a sok-sok kiskapudi kutyus nevében is a gyors és nagylelkű adományokat. Számtalan eszközt, gyógyszereket, szerszámokat kell még pótolnunk, így minden további segítséget hálásan köszönünk – mondta el Fazekas Ildikó, az állatmenhely vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában