Anno

2024.02.03. 17:30

Hozsanna az Avas tetején

Miről írt 30 éve az Észak-Magyarország? A megyei napilap 1994. február 1-jén különös nevű gyógyszertár nyitásáról adott hírt.

Boon.hu

Patika (felvételünk illusztráció)

Fotó: MW

Szellemes és igazán stílusos a névadás: az avasi lakótelep legtetején, a Klapka utca 15. szám alatti ház földszintjén megnyílt gyógyszertár cégtábláján a Hozsanna név áll – tudósított harminc éve az újság. A környéken élő, a becslések szerint mintegy 15-20 ezer ember bizonyára ujjongva veszi tudomásul: egy-egy sürgősen kiváltandó gyógyszer receptjével nem kell ezentúl több megállónyit utaznia autóbusszal a legközelebbi patikáig – világította meg a patikanyitás jelentőségét az újságíró. A beszámolót olvasva három évtized távolából is megtudhatjuk: az akkori miskolci polgármester, T. Asztalos Ildikó kérte: a gyógyszerészek vegyenek részt a felvilágosító munkában, minél több embert győzzenek meg az egészséges életmód fontosságáról. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában