boon.hu video

2024.03.29. 18:19

Kiszebáb is égett a Baráthegyi Majorságban - képekkel, videókkal

Rekordérdeklődés volt a Baráthegyi Majorság húsvéti családi programja iránt. A telet is elbúcsúztatták egy kiszebáb elégetésével.

Galambos Eszter

Állatetetés, állatsimogatás is volt a Baráthegyi Majorságban

Fotó: Ádám János

Akik rész szerettek volna venni a baráthegyi tojáskeresésben, azoknak előzetesen regisztrálniuk kellett. A programon minden gyereknek három műanyagtojást kellett összegyűjteni, amit aztán a népszerű, meglepetést is tartalmazó csokitojásra válthatott be. Felnőttek és gyermekek számára egyaránt nagyszerű kikapcsolódást nyújtott a rendezvény. 

Barathegy-tojaskereses-17-aj
Meggyújtották a kisze-bábot
Fotó: Ádám János

Anita mind a három gyermekét elhozta, hiszen elmondása szerint gyakran járnak ide, szinte minden programon jelen vannak. A tojásvadászat a kedvencük, elmesélte, hogy kapnak kosarat is a gyerekek és ebbe kell gyűjteni a tojásokat. 

A vár tetszett neki

Kriszti tíz éves kisfia, Olivér is részt vett már többször ezen a programon és - bár idősebb - nagyon élvezte. A kisfiú nagyon szereti a majorságban található várat, illetve az állatokat is, elsősorban a kecskéket. Tavaly ő gyújthatta meg a kiszebáb égetésénél a tűzet, ami egy nagy élmény volt számára. 

Norbert két gyerekes apukaként a családjával látogatott ki a rendezvényre, Szonja lánya javaslatára. Amíg kislányának nyuszik és a lovak a kedvencei, kisfia, Benjámin a népi játékok között érzi magát a legjobban. 

Nagy lánggal égett a báb 

A báb meggyújtása előtt, aki akarta, egy kívánságkosárból kiválasztott papírcetlire felírhatta, mit szeretne elégetni, ez lehetett egy rossz szokás, egy rossz gondolat vagy bármi más amitől szabadulni szeretett volna. A kiszebáb égetése egy népszokás, ami a tél eltemetésére és a tavasz előcsalogatására szolgált. A Baráthegyi Majorságban sikerült elűzni a hideget és előcsalogatni a meleg, kellemes időt egész nap. 

Ráadásul mindenki megtalálhatta a számára legérdekesebb tevékenységet is: volt nyuszi és bari simogató, tojásdíszítés, interaktív játszóvár, kecskeovi. Aki szeretett volna lovagolni, megtehette a Tündér nevezetű lovon. Bejárhatta a Diósgyőri vár kicsinyített mását, megismerkedhetett a régi vidéki élet használati eszközeivel, belecsöppenhettek a középkorba és akár még egy lovagi párbajban is részt vehetett. Felfedezhette az öt hektáros majorság ezerszínű szépségét, és élvezhette a harapnivalón friss bükki levegőt. 

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában