Helyi közélet

2024.05.29. 11:00

Ez lett az egyhetes közúti ellenőrzés eredménye!

Beharangozták, most mutatták az eredményeket: Hét nap, közel négyszáz ellenőrzött jármű.

Boon.hu

Forrás: BAZ VRFK

A rendőrség az európai szintű ellenőrzés keretében egy héten keresztül Magyarország egész területén, így megyénkben is a nehéz tehergépkocsik és autóbuszok fokozott közúti ellenőrzését végezte. Ennek keretében május 13. és 19. között Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye közútjain 328 tehergépkocsit és 16 autóbuszt ellenőriztek.

A rendőrök az ellenőrzött járművek esetében 159 alkalommal állapítottak meg jogsértést. Azonnali közlekedési korlátozást 2 tehergépkocsi esetében kellett elrendelni.

A tehergépkocsik ellenőrzése során vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 3 alkalommal, a jármű- és rakománybiztonsággal kapcsolatban 6 esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 9 alkalommal kellett intézkedni. A tehergépkocsi-vezetők ellenőrzése során nem merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, azonban 34 alkalommal nem használták a passzív biztonsági eszközt, valamint 2 jármű vezetője túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában