Jövő hétvégi sport

2024.05.05. 12:29

Futhat, túrázhat, biciklizhet, úszhat a Vitézlő túrán

Változatos útvonalak, különleges helyszínek várnak minden sportolni vágyót: kenukat, görkorcsolyát a helyszínen biztosítanak.

Túrázók egy korábbi Vitézlő túrán

Forrás: btge

Tizenhetedik alkalommal rendeznek Vitézlő túrát Szendrőn a jövő héten, május 10-12-én. A túrán lehet gyalogolni, futni, kerékpározni, túrakenuzni, görkorcsolyázni, via ferrátázni és úszni is. Változatos útvonalak, különleges helyszínek várnak minden sportolni vágyót: kenukat, görkorcsolyát a helyszínen biztosítanak. 

A szervezők azt kérik, hogy a résztvevők a környezettudatosság jegyében tömegközlekedéssel vagy telekocsival érkezzenek, emellett ígérik, hogy a túra során szelektíven gyűjtik a hulladékot.

Előnevezni – a kerékpáros távok kivételével - szerdán május 8-án 17.00 óráig lehetséges, azt követően szombaton a helyszínen van lehetőség a nevezésre.

Együtt úszhat az olimpiai bajnokkal

Érdekesség, hogy Kiss Gergő háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóval is találkozhat, aki a helyszínre látogat, hiszen Gergő is rajthoz áll a szombati napon, tervei szerint több mozgásformát is kipróbál. Háziállatokat is lehet nevezni a túrára. A nevező kutyák mindegyike ajándék kutyaeledellel lesz gazdagabb, a gazdik pedig kutyapiszok gyűjtő zsákot kapnak ajándékba.

Idén először úszni is lehet a rendezvény keretein belül az edelényi uszodában, az izmoknak egy kis felfrissülés, lazítás, 0,5  kilométer,1 kilométer és 1,5 kilométer távokon.

A Vitézlő túra programjáról:

Péntek (május 10.)

Pénteken délelőtt az iskolás csoportokat várnak 5, 10 kilométeres túrákra és kenuzásra a Rakaca víztározón.
Bemelegítő program péntek este 19.00 – 21.00 óra között egy közös jelmezes, zenés várlátogatás a Szendrő Felső – Várban. Útközben a Csáky kastélyt tekintik meg, ahol a kastély úrhölgyei fogadják a társaságot egy meglepetés programmal. Ez lesz egyben az esemény megnyitója.
Szombat (május 11.)

A nevezés 6.00 -15.00 óra között folyamatosan zajlik távonként eltérő időpontokban, ki lehet próbálni több sportágat is!

Gyalogos és futó távok: 5, 10, 15, 25, 35, 50, 60 km

Kenus táv: 10 km és 25 extra – kenut, mentőmellényt mi adjuk

Görkorcsolya: 5, 10, 20 km – görkorcsolyát, ha szükséges mi biztosítunk

Először Cserehát Ring – bringatúra csoportos rajt 10:45 – 100 km, 11:00 – 50 km, 11:15 – 25 km

Napközben a rajt-cél helyszínen „Mozdulnék Sportlabor” egészségügyi állapotfelmérés, exkluzív tárlatvezetés a Kékfestőház Múzeumban és a rajt-cél helyszín melletti római katolikus templomban, valamint helyi termelők bemutatója várja a túráról megérkező sportolókat. A túra során az egyes állomáshelyeken a MATASZ (Magyar Tartalékosok Szövetsége) által telepített különböző katonai feladatokat is ki lehet próbálni.

Vasárnap (május 12.)

Vasárnap kedvezményes barlangbelépési lehetőség lesz a Vitézlőn résztvevőknek az Aggtelei Nemzeti Park naponta induló barlangtúráira. Lehet indulni a GEOGO túrákon is, ezáltal gyűjtögetni az Ötpróba pontokat, valamint a Bebek Portya jelvényszerző túránk teljesítésére is lesz lehetőség.

A vasárnapi extra programjuk a Bódvarákói Via-Ferrata kipróbálása, melyre szintén előzetesen lehet jelentkezni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában