Avatás

2024.05.31. 11:30

Keresztet szenteltek Hódoscsépányon - képekkel

Közösségi összefogással valósult meg az új feszület telepítése és a környezet rendezése.

Marosréti Ervin

Avatóünnepság Hódoscsépányban

Fotó: ME

Ózd-Hódoscsépány. A példás közösségi összefogásnak és Soltész Miklós államtitkár támogatásának köszönhetően sikeresen zárult a „Mentsük meg a keresztet” program Hódoscsépányon. Ózd peremkerületi városrészében ünnepélyes keretek között szentelték fel. 

Felszentelték a feszületet
Fotó: ME


A feszület a Csépányi út 64. szám alatti önkormányzati tulajdonú területen áll, amelyet valamikor egy derék katolikus ember emeltetett hálából, az Úr Jézus iránti szeretete kifejezéseképpen. A feszület hosszú időn keresztül állította meg az arra járó embereket. Ha lépteiket nem is mindig, de gondolataikat biztosan. Eszükbe juttatta Isten szeretetét, atyai gondoskodását, reményt adott, vigasztalást. Tavaly ősszel merült fel a felújítás gondolta, amelynek az élére Csépányi Róbert területi képviselőjelölt állt.

Összefogással készült el 

Örömteli nap ez a számomra, hiszen hónapokkal ezelőtt megálmodtam, most pedig ebből valóság lett a felújítás - fogalmazott Csépányi Róbert. - Ezen a ponton hajtották ki a település szarvasmarháit a legelőre, ezért nevezik ezt ezt a feszületet csordás keresztnek. Kovács Péter és családja mindvégig gondozta, amiért hálás köszönettel tartozunk. Az új kereszt állításának és a területrendezésnek az ötlete bennem fogalmazódott meg, Léhy Gábor barátom pedig az ügy mellé állt, teljes egészében átvállalta a munkadíjat, amit nagyságrendileg 800 ezer forintot tett ki. Az anyagköltséget mindvégig támogatta Tőkés György a helyi egyházközösség plébánosa is.

Nagy sikere van 

Csépányi Róbert azt is elárulta, hogy elindítottak egy közösségi gyűjtést, és alapítványi támogatások is érkeztek a nemes cél érdekében, ennek köszönhetően megvalósíthatták a terveket. 

A Békesség sokkal többet jelenthet és nagyobb üzenettel bír manapság, mint minden más. Ezért is örülök, hogy együtt dolgozhattunk ezen a kezdeményezésen - tette hozzá Soltész Miklós, egyházi és nemzeti kapcsolatokért felelős államtitkár. - Az útmenti keresztek megújításáért komoly lépéseket tesznünk, és  nagy sikereket értünk el. Négyszáz útmenti és belterületi feszületet újítottunk fel több mint 260 településen. Emellett a KDNP-nek is van egy kezdeményezése, amely további 100 keresztet mentett meg az utókor számára.

Béke kell 

Riz Gábor, országgyűlési képviselő köszönetét fejezte ki Csépányi Róbertnek és dr. Csuzda Gábor polgármester-jelöltnek, hogy felkarolták ezt a nemes kezdeményezést, hiszen ma nemcsak Ózdon, hanem Magyarországon és szerte a nagyvilágban hitre, régi szent európai kultúrára és békére van szükség. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában