Rendkívüli

2024.05.09. 21:46

Lemondott Pásztor Dániel, ezzel megszűnik református püspöki megbízatása

Lemondott sajóvelezdi gyülekezeti lelkipásztori szolgálatáról Pásztor Dániel, akinek ezzel megszűnik református püspöki és zsinati lelkészi alelnöki megbízatása is - közölte a Magyarországi Református Egyház csütörtökön a honlapján.

Boon.hu

Pásztor Dániel magánéleti okokra hivatkozott

Fotó: BOON

Azt írták, a lemondás - amelynek magánéleti, egészségi okai vannak - az illetékes Borsod-Gömöri Református Egyházmegye elnökségének lemondást megállapító határozatával válik hatályossá. "Pásztor Dániel döntéséről tájékoztatta a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnökségi Tanácsát, amely testvéri szeretettel áll mellette az elhatározásában; szolgálatára hálás szívvel gondol, és további életére Isten áldását kéri" - fogalmaztak. 

A Tiszáninneni Református Egyházkerület a Magyarországi Református Egyház választási szabályai szerint választ majd új püspököt - áll a közleményben. 

Az egyháznak négy püspöke van: Pásztor Dánielen kívül Balog Zoltán (Dunamelléki Református Egyházkerület), Fekete Károly (Tiszántúli Református Egyházkerület) és Steinbach József (Dunántúli Református Egyházkerület). A zsinat lelkészi elnökévé áprilisban Steinbach Józsefet választották, miután Balog Zoltán püspök lemondott erről a tisztségéről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában