boon.hu video

2024.05.05. 20:02

Nyüzsgő tömeg a májusi régiségvásáron (fotókkal, videóval)

Május 5-én, azaz a hónap első vasárnapján rendezték meg a Miskolci Régiségvásárt. A jó idő nagyon sok embert kicsalogatott a miskolci főutcára, van aki csak nézelődni jött, de olyan is akadt, aki egy maghatározott céllal érkezett.

Mindig van valami izgalmas a régiségvásáron

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Zsilkó Máté pénzérméket gyűjt, és a Városház tér közelében letelepedett árusnál nézelődött. Minden hónapba kijön körülnézni, de erre az árusítóhelyre mindig visszatér, mert korrektnek tartja az árat, az eladót pedig szakembernek, aki ért a numizmatikához. Egyelőre kezdetleges gyűjteménnyel rendelkezik, leginkább a második világháborútól a rendszerváltásig tartó időszak iránt érdeklődik, tehát az ebben az időben kibocsátott pénzérméket szeretné beszerezni.

Régi képeslapokat gyűjt

Egy kicsit odébb egy nyugdíjas férfi körülbelül száz darab régi képeslapot forgat át professzionális gyorsasággal. A nevét elárulni nem hajlandó, de azt szívesen elmondja, hogy közel nyolcezer darabos gyűjteménnyel rendelkezik. Az itt található darabokat akár száz forint alatt meg lehet szerezni, a régebbiekért viszont több száz és ezer forintot is elkérnek a vásáron. Érdekességképpen elmondja, hogy találkozott már olyan példánnyal amit az ismerősének küldtek, erre úgy jött rá, hogy mindig el szokta olvasni a hátoldalon található írásokat. A legrégebbi képeslapja 1890 környékéről való.

Zsuzsa és János házastársak, a szüleik hagyatékát árulják. Egy pár alkalommal voltak kint eddig a vásáron, és az a tapasztalták, hogy nagyon sok az érdeklődő, de az a jellemző, hogy inkább a „lomolós” dolgokat viszik, amelyek méretre és árban is kisebbek. Az emberek nem szánnak olyan nagy összeget a termékre, mégis visznek valamit, hogy elmondhassák, hogy ezt a régiségvásáron vették.
Úgy látják, a nagyobb értékű dolgok iránt csak a gyűjtők érdeklődnek, az utca embere csak egy kis szuvenírt szeretne. Kérdésünkre elmondták, hogy a kirakott áruk közül náluk a legértékesebb egy rézcsillár, amit negyvenezer forintra tartanak, de az emberek nagy része mikor ezt meghallja, már megy is tovább.
Aki szeretné átélni Miskolc egyik legnépszerűbb szabadtéri rendezvényének a hangulatát, az minden hónap első vasárnapján megteheti.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában