boon.hu video

2024.05.08. 17:34

Kecskesajtban látnak fantáziát Felsőzsolcán - képekkel, videóval

Megnyitották a régió első önkormányzati sajtboltját a Miskolc melletti városban, Felsőzsolcán.

Pap Gyula

Felsőzsolca sajttermékei egy kis szőlővel még finomabbak

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

"Azt gondolom, hogy egy újszerű kezdeményezésnek lehetünk tanúi a mai napon, hiszen hivatalosan is megnyitjuk a térség első önkormányzati sajtboltját itt, a felsőzsolcai majorságban" – mondta el Csöbör Katalin a térség országgyűlési képviselője.

Közkívánatra

"Mondhatnánk azt is, hogy közkívánatra, hiszen a Felsőzsolcai Városüzemeltető Központ már a korábbi években is készített kecskesajtot ajándékozás, kóstoltatás céljából. (A major állománya jelenleg 38 kecskéből áll a szerk.) A nagy érdeklődés miatt tavaly döntött úgy az önkormányzat vezetése, hogy a sajtgyártást ipari alapokra helyezik, és megnyitják hivatalos boltjukat, jó példa ez a többi önkormányzat számára is – ismertette az országgyűlési képviselő. - Én gratulálok az ötlethez és a megvalósításhoz is Szarka Tamás polgármester úrnak." 

Csöbör Katalinnak Szarka Tamás mutatta be a sajtüzemet
Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

"Nagy tétje lesz a mostani választásoknak, hiszen nem csak a magyar települések, de Európa jövőjéről is döntenünk kell majd június 9-én. Látjuk, hogy Európa a tűzzel játszik, a béke és a háború határmezsgyéjén egyensúlyozunk. Azért dolgozunk, hogy a békepárti erők kerüljenek többségbe az Európai Parlamentben is" – hangsúlyozta Csöbör Katalin.

Szarka Tamás, Felsőzsolca polgármestere köszöntőjében kiemelte: már nagyon várták a bolt megnyitását, mely közös munka eredménye, hiszen egy ilyen üzem beindítása komoly engedélyekhez, szakhatósági hozzájáruláshoz kötött. "Az önkormányzat munkatársai és az üzem dolgozói sokat tettek a megvalósításért ezért köszönet illeti őket."

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában