Megkezdődött!

2024.05.06. 12:19

Túl az első írásbeli érettségi vizsgán - képekkel

A magyar nyelv és irodalom tantárggyal kezdetét vette az érettségi vizsgaidőszak. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében összesen 73 helyszínen 5696 fő érettségizik, közülük 3087 fő Miskolcon.

Gárdonyi Edina

Boldog mosoly a magyarérettségi után

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Magyar nyelv és irodalomból május 6-án vármegyénkben összesen 4302 diák vizsgázik, ebből emelt szinten 149, középszinten pedig 4153 tanuló ad számot az elmúlt években szerzett ismereteikről. Kedden matematika tantárgyból 4253-an, szerdán történelemből 4313 tanuló bizonyíthatja megszerzett ismereteit.

Várakozás a magyar érettségi előtt
Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

A 2024 májusi vizsgaidőszakban emelt szinten 2523 vizsgázó 32 különböző vizsgatárgyból méreti meg magát. A nyelvi tárgyak közül az angol nyelv a legnépszerűbb a vizsgázók körében, összesen 3092 fő vizsgázik, ebből 894-en emelt szinten.

Közismereti tárgyak akár idegen nyelven

A közismereti vizsgatárgyak körében a kötelező vizsgatárgyakon kívül közép szinten, digitális kultúra és matematika tantárgyakból angol és spanyol nyelven, földrajzból pedig német nyelven is érettségiznek a vármegyei fiatalok. 

Kellékek az írásbeli érettségihez
Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

Az idei érettségi időszak színes a vizsgatárgyak tekintetében: állampolgári ismeretek, automatikai és elektronikai ismeretek, belügyi rendészeti ismeretek, egészségügyi ismeretek, épületgépészeti ismeretek, honvédelmi alapismeretek, magas- és mélyépítési ismeretek, mozgóképkultúra és médiaismeret tantárgyak is szerepelnek a választott vizsgatárgak között.

Az írásbeli érettségik május 27-én az olasz nyelv vizsgával zárulnak.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában