Megkérdeztük

2024.06.23. 17:30

Itt a várva várt vakáció. Készül-e nyaralni a család?

Ez az első igazi szünidős hétvége. Ami öröm a gyereknek, de nagy fejtörés a szülőnek.

Édes Richárd

Sokan szeretnek az Avasi kilátó mellett a Horváth tető játszótéren játszani Miskolcon. (A felvétel a 2022-es átadó ünnepségen készült)

Fotó: Vajda János

Kicsöngettek, vége az ovinak, és adja magát a kérdés: milyen programokkal és nyaralással tehetjük izgalmassá a nyarat a kisebb és nagyobb gyermekek számára a tomboló forróságban? Erről kérdeztük a gyermekes szülőket.

Horgászás és okosjátszótér

A sajószentpéteri Jaskóné Faragó Szilvia és kisfia, Jaskó Patrik már nagyon várta ezt a nyarat.

Amikor ilyen meleg van, lemegyünk a tiszalúci telekre, ahol horgászni is tudunk. A 8 éves kisfiamnak van engedélye, ő is horgászhat az édesapjával. Már felállítottuk a telken a medencét, de velünk szemben van a játszótér, és esténként szeretünk szalonnát sütni a természetben.

 

Jaskóné Faragó Szilvia és kisfia, Jaskó Patrik Fotók: Édes Richárd

Emellett nyáron az egész család imád medencézni a telken, és gyakran ellátogatnak a tiszavasvári strandra. Jobban szeretik a miskolci strandoknál, mert Jaskóné Faragó Szilvia szerint ott nincs az a nagy zsúfoltság, több a fürdési lehetőség, mert többfajta medence van.

Jaskó Patrik már a sajószentpéteri okosjátszótéren is járt, ahol zenés-találós kérdéses feladatok szórakoztatják a gyermekeket: „Ahol villan a fény, oda kell menni, és megválaszolni a kérdéseket” – mesélt tapasztalatairól a fiatalember.

A legkisebbek is szeretnek a vízben pancsolni

Kozmáné Csonó Emese 10 hónapos gyermekével kicsit nehezebben tölti a nyári időszakot, mert megviseli a gyermekét a hirtelen jött meleg. Nemrégiben magas lázzal beteg volt, és 10 hónaposan nem bírja a forróságot. Ilyenkor gyermeke egyre nyűgösebbé, hisztisebbé válik.

Egy hónap múlva a párommal elutazunk, megyünk a Balatonra. A vizet ez a csöppség is imádja. Jártunk már többször strandon, és imád pancsikolni a hideg vízben, a Balaton is tetszeni fog neki

– beszélt nyári terveiről Kozmáné Csonó Emese.

Mátrai túra és kalandpark pörgeti fel a nyarat

Medve Annamária gyermeke 4 éves, de van egy még kisebb 2 éves lánya. Gyermekeivel mindenképpen szeretne felkeresni egy kalandparkot, és kisebb erdei túrákkal szeretné felfedezni az erdőt, mert ott sokkal hűvösebb van, és még állatokat is láthatnak. Szerinte a kánikulában valóságos felüdülés két gyermekkel egy kis játszótér és egy kis víz.

Medve Annamária és kisfia

Mi hamarosan Mátraszentimrére fogunk utazni, a Mátra szívébe. A kicsik jól bírják a hőséget, de ha ennyire meleg van, akkor sokszor inkább otthon maradunk. Rendszerint délután szoktunk kimozdulni.

Miskolcon leginkább a strandra szoktak menni a nyári időszakban, és nem maradhatnak ki a játszóterek, mert azokat is imádják a gyermekek. Különösen a Népkertet és a Horváth-tetőt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában