Gazdaság

2024.06.29. 11:23

Övárok rendszert fejlesztenek Radostyánban és Parasznyán

Radostyán Község Önkormányzata és Parasznya Község Önkormányzata övárok rendszert kíván kiépíttetni településeik belterületének határán, külterületi ingatlanokat érintve.

Boon.hu

Új vízelvezető árok épül, ami elnyeli a lezúduló csapadékot

Fotó: MW

A projekt keretében egy meglévő és egy tervezett hordalékfogóval biztosítják majd a külvizek ellenőrzött és biztonságos levezetését a befogadó Nyögő-patakba. A beruházást teljes egészében a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszból nyert Európai Unió és Magyarország költségvetése társfinanszírozásából nyújtott, vissza nem térítendő támogatás fedezi, a projekt összköltsége 178 millió forint.

Parasznya és Radostyán község teljesen összeépült. Jelenleg a Parasznya felől érkező csapadékvizet a Radostyán belterületén lévő 356 hrsz.-ú ingatlanon lévő árok fogadja és vezeti a Nyögő-patakba. A meglévő árok nem képes elvezetni teljes mértékben a csapadékvizeket, így új levezető árok építése szükséges. A projekt keretében 1294 m csapadékcsatorna épül. A teljes projekt megvalósulása 31 hónapot vesz igénybe.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában